Reklam

BİGA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE KUTLANDI

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Biga Şehitliği’nde çelenk sunma töreni yapıldı. Dualarla anılan şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

BİGA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE KUTLANDI
18 Mart 2022 - 11:09
Kutlama programı ilk olarak sabah namazı ve çorba ikramıyla başladı. Şehitler için dua edilmesinin ardından vatandaşlara kırık buğday çorbası ikram edildi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılı kapsamında Biga Şehitliği’nde saat 09:00’da ise çelenk sunma töreni düzenlendi. Biga Şehitliğindeki törene ise Törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kaykamam Dolu Şehitlik Defterini imzaladı.
Köşklübağ Yeni Camii İmam Hatibi Osman Gürlen tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ise Biga Müftüsü Ertuğrul Akın şehitlerimiz için dua ettirdi.
Programın sonunda ise şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum