Reklam

BİGA BELEDİYESİ NİSAN 2021 AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Biga Belediyesi’nin Nisan 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Meclis başkan vekilleri, encümen ve katip üyeleri ile komisyon üyeleri seçilirken, Başkan Erdoğan, emekli amirallerin yayınladığı bildiriye tepki gösterdi.

BİGA BELEDİYESİ NİSAN 2021 AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
07 Nisan 2021 - 10:54
Biga Belediye Meclisi Nisan 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 6 Nisan 2021 Salı saat 16:00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda pandemi kurallarına dikkat edilerek yapıldı. Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.
“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”
Meclisin açılış konuşmasını yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, emekli amirallerin darbe iması taşıyan bildirisine tepki gösteren mesajı okudu. Başkan Erdoğan “Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz Cumartesi günü gece yarısı Deniz Kuvvetleri'nden emekli 103 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni konu edinerek, milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran skandal bir bildiri yayınladı. Devletimizin üst kademeleri ve milletimiz bu köhnemiş kafaya gerekli tepkileri hukuk çerçevesinde verdi. Biz de bir kez daha buradan, milletin çatısı altından tepkimizi dile getiriyoruz. Darbe iması yapan, meşru yönetime ve millete ayar vermeye çalışan, demokrasimize zarar veren ve Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmeye çalışanları şiddetle kınıyorum. Bizler, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize karşı yapılabilecek her türlü hainliğin ve saldırının karşısındayız. 15 Temmuz’da hain darbecilerin hevesini kursağında düğümleyen devletimizin ve milletimizin gücünü de bir kez daha buradan hatırlatmak isterim. Konuyla ilgili bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına inancımız tamdır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.
“DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY”
Denetim komisyon raporunun okunması ve 2020 Mali yılına ait faaliyet raporunun görüşülüp oy birliğiyle kabul edilmesiyle başlayan meclis toplantısında iki yıllık görev süreleri dolan meclis başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.
Meclis 1. Başkan vekilliğine Tamer Ergün, Meclis 2. Başkan vekilliğine Recai Cesur, Katip üyeliğine Ergün Tulnay, Zafer Demirbaş, Encümen üyeliğine ise Alper Şen ve Ersoy Akyıl seçildi. İlgili üyelikler çoğunluğun oylarıyla Millet İttifakı Meclis üyelerine geçerken Başkan Erdoğan konuyla ilgili dikkat çekici bir yorumda bulunarak demokrasi vurgusu yaptı. Başkan Erdoğan, “Seçimlerden önce bir anımız vardı. İlk önce Kaymakam Bey’i, Belediye Başkanı ve siyasi partileri ziyaret ettik. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gittiğimiz zaman tabi arkadaşlarımızda bakışlar değişikti. Durun diyerek benim adım Bülent dedim. Babam adımı Bülent koymuş yüzüme güvercinli mendil örtmüş. Sol tarafım sizi kucaklayacak dedim. Soyismim de Erdoğan sağ tarafım da Erdoğan’ı kucaklayacak. Bu hatırımızda kalan birşey. Her biriniz Bigalı vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen meclis üyelerimizsiniz. Tabi bizim de iki arkadaşımızın sağlık sorunlarından dolayı böyle birşey oldu. Bu çok olağandır. Demokrasi böyle birşey. Derdimiz Biga ve Biga’ya en güzel şekilde her birlikte hizmet etmektir” dedi. Başkan Erdoğan’ın sözleri salondan büyük alkış topladı.
“ALİ BARUTÇU HOCAMIZ TÜM BİGA’NIN BİR KIYMETİDİR”
Meclis toplantısının sonunda Bağımsız Meclis Üyesi Zeki Mutlu, Prof. Dr. Ali Barutçu’nun isminin BTM binasından kaldırıldığı iddialarını Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a sordu. Başkan Erdoğan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“İsmin kaldırıldığını kim söyledi, nereden öğrendiniz? Muhalefet olabilirsiniz, bize kızabilirsiniz ama ben şu anda Biga Belediye başkanlığında görev yapan Belediye Başkanıyım. Biga’da yaşayan herkes bize 24 saat ulaşıp derdini sıkıntısını söyleyebiliyor. Sizler seçilmiş Meclis üyelerisiniz, siyasi partilerin ilçe başkanları var. Bununla alakalı bir telefon edilip sorularak gerçek neyse öğrenilip ondan sonra yorum yapsaydınız ben mutlu olurdum. Ali Barutçu Biga’nın bir değeridir. Ali Barutçu ile ilgili orada hiçbir kısıtlama yok. Biz CHP’nin açıklamasından sonra Ali Barutçu hocamızı arayarak durumu anlattık. Bildiğiniz gibi Biga İlçe Halk Kütüphanesi Hükümet Konağı’nın bodrum katındaydı. Çocuklarımız kitap okumak için ödevlerini yapmak için rutubetli bodrum katını kullanıyordu. Biz de sanat merkezindeki sergi salonunu ve emek kafeyi iptal ettik. Ali Barutçu’nun kitaplığı orada duruyor. Halk Kütüphanesini oraya getirdik ve emek kafenin olduğu alan ve boydan boya cephe balkonun kapatılmasıyla orasını gençlerin saat 24:00’e kadar hizmet alabileceği kütüphane yapacağız. Millet Kıraathanesi olacak. Çocuklarımız meyve suyunu, çayını ve simidini orada yiyecek ve derslerini güzel bir şekilde çalışacak. Yani burada Ali Barutçu isminin kaldırılmasıyla alakalı hiçbir konu söz konusu değildir. Ali Barutçu ismi kalkmadı. Tabela kutulu harf çalışmasıyla yapılmış. Rüzgar ve yağıştan dolayı bazı harfler düşmüş. Biz kötü görünmesin diye ve tadilat aşamasında zaten sökülüp yenisi takılacak diye çıkarttık. Millet Kıraathanemizin açışını hepinizin katılımıyla yaparız. Ali Barutçu tüm Biga’nın bir kıymetidir. Dediğiniz gibi paralı parasız derdi olan herkese sahip çıkan birisi. Bir Bigalı olarak Ali Barutçu’nun ismine sahip çıkmamız asli görevimizdir. Buradaki yanlış anlaşılma kesinlikle iletişim eksikliğindendir. Bizim halkımızı doğru bilgilendirmemiz lazım. Algı yaratıp orada satılan satılmayan bir şeyler söyleniyor. Elinizde faaliyet raporu var. O faaliyet raporunu ilçe başkanlarınıza vermenizi tavsiye ediyorum. Biga Belediyesi 2020 yılında ne satmış 2020 yılında ne almış lütfen bunları da ilçe başkanlarınıza iletin. Biga Belediyesi 1 milyon 400 bin TL’lik gayrimenkul satışı yaparken, 4,5 milyon TL’ye yakın kamulaştırma yapmış Biga Belediyesi’ne yer kazandırmıştır.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum