Reklam

BİGA BELEDİYESİ'NDEN ARITMA ÇEŞMELERLE İLGİLİ UYARI!

Biga Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşlara hizmet veren tatlı su çeşmelerinin kaliteli ve sağlıklı halde çalışması için periyodik bakımlarını yaparken, arıtma çeşmelerinin amacı dışında kullanılmaması gerektiğini duyurdu.

BİGA BELEDİYESİ'NDEN ARITMA ÇEŞMELERLE İLGİLİ UYARI!
11 Haziran 2020 - 14:55

Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Arıtma çeşmelerimizin amacı, hakkaniyetli şekilde vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyaçlarına karşılık vermektir. Çeşmelerimizin içme suyu ihtiyacı dışında kullanılması bir anlamda kaynaklarımızın ziyan edilmesi anlamına gelmektedir. Arıtma çeşmelerimizin sadece içme suyu ihtiyacını gidermek amacıyla kullanılması ve bunun da 20 litre ile sınırlanması gerekmektedir. Bunun dışında arıtma çeşmelerimizde otomobil/araç vb. yıkanmaması, gereksiz, israfa yol açan kullanımın önlenmesi büyük önem arz etmektedir” denildi.

Arıtma çeşmelerinin amacı dışında kullanılması durumunda cezai müeyyide uygulanacağı belirtilen açıklamada, “İsrafa yol açan kullanımı önlemek amacıyla, çeşmelerimizin içme suyu ihtiyacı dışında kullanımının tespit edilmesi durumunda ilgili kişilere cezai işlem uygulanacaktır. Halkımızın içme sularımızın amacına uygun ve özenle kullanılmasına hassasiyet göstermesini önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum