Reklam

BİGA BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN FİLMLERİ ARATMAYAN TATBİKAT

Biga Belediyesi İtfaiye ekipleri, arama ve kurtarma botu ile su üzerinde gerçekleştirdikleri kurtarma tatbikatıyla dikkatleri üzerine çekti. İtfaiye Müdürlüğü envanterine geçen arama ve kurtarma botu ve ekipmanları, 2023 yılında yapılan ihaleyle temin edilmiş ve Aralık 2023’te teslim alınmıştı.

09 Ocak 2024 - 13:18
5 Ocak’ta Otlukdere göletinde gerçekleştirilen tatbikat, ilçenin kurtarma kabiliyetlerini test etme ve geliştirme amacı taşıyordu. Biga Belediyesi İtfaiye Müdürü Recep Tatlıdilli, tatbikat öncesinde yaptığı açıklamada, “Suda arama ve kurtarma konusunda ilk adımı atıyoruz. Artık vakit kaybetmeden kendi operasyonlarımızı yapabilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Tatbikatta senaryo gereği, tarlasında çalışan bir çiftçi, gölet içinde suda sürüklenen birini fark eder ve hemen itfaiyeye bildirir. İtfaiye ekipleri, arama kurtarma araçları, ambulans ve zabıta ile olay yerine intikal ederek, suda mahsur kalmış vatandaşı kurtararak hastaneye sevk ederler.
Müdür Tatlıdilli; Tatbikat, eksikliklerin ve kabiliyetlerin ölçülmesi için yapılan ilk adımdı. İtfaiyemizce, değerlendirmelerin ve iyileştirmelerin ardından Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleriyle birlikte daha fazla tatbikat gerçekleştireceklerini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum