Reklam

"BERBEROĞLU MECLİSE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, bugün İl Başkanlığı’nda, basın açıklamasında bulundu.

18 Eylül 2020 - 14:15
AYM tarafından oybirliği ile alınan Enis Berberoğlu kararını değerlendiren, Genel Başkan Yardımcısı Erkek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a seslendi.
 “AYM OYBİRLİĞİ İLE ADALETSİZLİĞE DUR DEDİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu, büyük bir adaletsizlikle, hukuksuzluk ile karşı karşıyaydı. Geç de olsa dün, 17 Eylül’de Anayasa Mahkemesi, oybirliğiyle adaletsizliğe dur dedi.
İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan bir haber nedeniyle, haksız, hukuksuz bir şekilde yargılanıyordu. Hakkında somut, inandırıcı deliller olmadığı halde, yargı silah olarak kullanıldı ve tutuklandı. Bu arada 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinde Enis Berberoğlu yeniden İstanbul Milletvekili olarak seçildi.
Enis Berberoğlu tekrar seçilmiştir ve yeniden dokunulmazlık kazanmıştır. Dokunulmazlığını meclis kaldırmadığı sürece onu yargılayamazsınız. Ancak bu hatırlatıldığı halde, dava dosyası Yargıtay’daydı. Yargıtay’da davanın, yargılamanın, seçildiği gün, mazbatasını aldığı gün durması gerekiyordu. Yargıtay’a avukatlarının başvurusuna rağmen, davaya devam edildi.
“YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL”
Yargı bağımsız değil! Yargı yürütmenin ağır tahakkümü altında. Yargı, yürütmenin ağır baskısı altında.
“ORTADA KESİN HÜKÜM YOKKEN KARARI KESİNLEŞTİRDİLER”
Haksız, hukuksuz, dayanaksız ceza 20 Eylül 2018 tarihinde onandı. Avukatları, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdular. Müvekkilimizin adil yargılanma hakkı ihlal edildi dediler. Anayasa Mahkemesi incelemeye başladı. AYM, 6 Mayıs 2020 tarihinde, avukatlara bana elinizdeki tüm bilgi ve belgeleri verin dedi. Meclis Başkanlığı, saraydan gelen talimatla hareket etti ve 4 Haziran’da, AYM’nin incelemesi devam ederken, ortada kesin hüküm yokken, kararı kesinleştirdiler ve 4 HAziran 2020 tarihinde vekilliğini düşürdüler.
“DÜN, ANAYASA MAHKEMESİ HAK İHLALLERİNİ TESPİT ETTİ”
Dün, 17 Eylül’de Anayasa Mahkemesi, hak ihlallerini tespit etti. Dün Anayasa Mahkemesi kesin hükmü ortadan kaldırdı. Sen yeniden seçilen bir milletvekilinin, dokunulmazlığını kaldırmadan davaya devam edemezsin dedi.
“BİR YANDA ADALET MÜCADELESİ DİĞER YANDA KEYFİ UYGULAMALAR”
Kinle, intikamla devlet yönetirseniz, adaleti yok edersiniz.  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Mustafa Şentop’a sesleniyoruz. Anayasa Mahkemesi kararının sizide bağladığını unutmayınız. Bir yanda adalet mücadelesi var. Diğer yanda keyfi uygulamalar var. Sayın Mustafa Şentop’a, TBMM Başkanına, samimiyetle sesleniyoruz. Berberoğlu meclise, göreve…” açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum