Reklam

BENİM KENTİM BİZİM KENTİMİZ: ÇANAKKALE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale ve Almanya’da bulunan kardeş kentimiz Osnabrück iş birliği ile gerçekleştirilen Benim Kentim Bizim Kentimiz projesinin ikinci etabı tamamlandı. Proje kapsamında; Osnabrück’ten Çanakkale’ye gelen ekip, Çanakkale Belediyesi tarafından ağırlandı.

BENİM KENTİM BİZİM KENTİMİZ: ÇANAKKALE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
07 Nisan 2023 - 12:20
Ana konu başlığı “Gençlik Meclisi” olan projenin Çanakkale ayağında; gençler Çanakkale Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Bu kapsamda; Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi, Çocuk Kültür Evi, Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi, Çanakkale Seramiği Anı Eşya ve Üretim Merkezi, Çanakkale Seramik Müzesi, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, Karina Deniz Müzesi, Troia Sosyal Yaşam Evi, Çanakkale Gençlik Merkezi ziyaretleri gerçekleştirildi.

Proje ekibi; Troia Müzesi, ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlem Evi, Tevfikiye Arkeoköy, Çanakkale Şehir Merkezi’ni de tanıma fırsatı bulurken kent kültürü hakkında bilgi edindi.
Koza Gençlik Derneği, Çanakkale Kent Konseyi gibi sivil kuruluşlar ile yapılan ortak çalışmalar, workshoplar ile çeşitlendirilen program; iki kentin de gençlik çalışmalarına katkı sundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum