Reklam

BELEDİYELER PLASTİK ATIKLARA KARŞI!

Çanakkale, Kepez ve Bozcaada Belediyeleri Greenpeace’in başlattığı ‘Tek kullanımlık plastikler yasaklansın’ kampanyasına destek verdiklerini belirtti.

BELEDİYELER PLASTİK ATIKLARA KARŞI!
23 Temmuz 2020 - 15:16

Çanakkale, Kepez ve Bozcaada Belediyeleri Greenpeace’in başlattığı kampanyayı desteklediklerini açıkladı. ‘Gelecekte logomuz böyle olmasın’ diyen üç belediye logolarında plastik atıkların yer aldığı görselleri paylaştı. Bozcaada Belediyesi açıklamasında, “Gelecekte logomuz böyle olmasın! @Greenpeace_Med’in “tek kullanımlık plastikler yasaklansın” kampanyasına biz de destek oluyor ve #PlastiktenKurtul diyoruz” derken, Kepez Belediyesi ise, “Biz de logomuz böyle olsun istemiyoruz. İşte bu nedenle Greenpeace Akdeniz-Türkiye in başlattığı imza kampanyasını destekliyoruz” ifadelerini kullandılar.
4 METREKAREYE 1 PLASTİK ATIK
‘plastiktenkurtul.org’da yer alan imza kampanyasında yer alan açıklamaya göre Akdeniz’den alınan derin deniz örneklerinin yüzde 92,8’inde plastik saptandı. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı, “Akdeniz Havzası’nda 4 metrekareye 1 plastik atık düşüyor. Sorunun en büyük kısmını da 2 dakika kullanıp attığımız tek kullanımlık plastikler oluşturuyor. Avrupa Birliği, plastik pipet, kulak çubuğu, tabak, çatal, bıçak, kaşık, içecek karıştırıcıları ile köpük gıda kapları ve içecek bardaklarının yasaklanması konusunda anlaşmaya vardı. Alternatifi olan bu ürünler Türkiye’de de yasaklanmalı. Üç tarafı plastiklerle değil, denizlerle çevrili bir Türkiye için bunu yapmalıyız. Plastik kirliliğiyle mücadelede kararlı olmak ve birlikte hareket edebilmek çok önemli. Bunun için, bireylere, şirketlere ve devletlere ayrı ayrı görevler düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talebimiz, en gereksizlerden başlayarak tek kullanımlık plastikleri yasaklaması”
 
Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum