Reklam

BELEDİYEDEN YÜZDE 50 ZAM!

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının 6. Birleşimi gerçekleşti. Belediye Meclisi’nin toplantısında bütçe ile ilgili konuşulurken, katı atık vergisine zam geldi. Katı atık vergisine gelen zam yüzde 50 oldu. Bir haneye katı atık vergisinin maliyeti aylık 30 TL olacak. 2022 yılı mali ücret tarifesi oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

BELEDİYEDEN YÜZDE 50 ZAM!
09 Kasım 2021 - 11:47
Çanakkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 17.00’ de, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının, 6. Birleşimi gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri eksiksiz katıldılar.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gerçekleşen toplantıda, “Katı atık vergisi 20 TL’den 30 TL’ye çıktı. Bir haneye aylık 30 TL bir maliyeti olacak. 3 kişi yaşayan bir ailede bu ayda 10 TL’ye tekabül eder.

“ÇOK CİDDİ MALİYET ARTIŞLARI OLDU”
Çok ciddi maliyet artışları oldu. Euro maliyetleri var. Yüzde 50 artış oransal olarak çok olabilir ama miktar olarak çok olduğu söylenemez.
“İNSANLARI KANDIRMANIN ALEMİ YOK”
İnsanlarımızı kandırmanın alemi yok. 5 TL olsa popülizm olur. Yasa tam maliyeti ile diyor. Suya ve atık suya şimdilik zam yapmıyoruz. Ama Ocak ayında bir değerlendirme olacaktır.
“BU SENE İŞ ÇILDIRDI”
Bu sene iş çıldırdı. Yurtdışında da durum böyle. Enerji pahalı. Lojistik pahalı. Mal gelmiyor. Değişik bir durum var. Hiç kimse zam yapmak istemez. Su konusunda da tasarruf tedbirlerine riayet edeceğiz” açıklamasında bulundu.
2022 yılı Mali ücret tarifesi oylandı. Ücret tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum