Reklam

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Olağanüstü toplanan Çanakkale Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinin çoğu imar değişiklikleriydi. İmar planları arasında Tekzen bölgesine yapılması planlanan cami projesi için itiraz konusu değerlendirildi.

23 Temmuz 2020 - 15:18
Çanakkale’nin yeni şehirleşen bölgelerinden bölgelerinden olan Tekzen bölgesine yapılması planlanan cami için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yer belirledi. Belirlenen yer cami alanı için dar olacağı gerekçesiyle, cami için yeni yerler önerilmişti.
Bütçesi hazır olan ve yapılmayı beklenen cami için, o günden bu güne hala bir netliğe varılamadı. Belediye tarafından önerilen yere ise itiraz edildi ve belediye meclisinde konu gündeme alındı. Yapılması planlanan Cami için yeni ve uygun bir yer bulunabilmesi açısından, yapılan itiraz meclis tarafından kabul edildi.
Bölgede yaşayan vatandaşlar ise yeni şehirleşen alanda binlerce kentlinin olduğunu ve caminin eksik olduğunu ifade ettiler. Kentliler sorunun çözümü ve cami yerinin tespiti için kurumların koordineli ve uyumlu çalışması gerektiğinin altını çizdiler.
Öte yandan mecliste, kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’de dile getirildi. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiğini belirten meclis üyeleri, çok kısa bir şekilde görüşlerini ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum