Reklam

BAYRAMİÇ BEYAZINDAN DONDURMA ÜRETİLDİ

Kaz dağlarında bulunan Bayramiç ilçesinin topraklarında yetişen Bayramiç beyazından dondurma üretildi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bayramiç Kaymakamlığı ve Bayramiç Ziraat Odası iş birliğiyle üretilen dondurmanın yeni bir katma değer olması hedefleniyor.

BAYRAMİÇ BEYAZINDAN DONDURMA ÜRETİLDİ
06 Eylül 2023 - 11:47
Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret tescili alan Bayramiç beyazından dondurma üretildi. Sadece Bayramiç topraklarında yetişen nektari türü olan Bayramiç beyazından üretilen dondurmanın yeni bir katma değer katması hedefleniyor.
Dondurma hakkında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Bayramiç beyazı; Bayramiç Ziraat Odasının tarafından yapılan başvuru sonucu, 157 tescil numarası ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 1 Ocak 2012 tarihinde “İşlenmiş ve İşlenmemiş meyve ve sebzeler ile mantarlar” grubunda menşe adı ile coğrafi işaret tescili almış bir ürünümüzdür. Çanakkale Bayramiç ilçemizde 5500 dekar alanda yıllık 12 ile 15 bin ton Bayramiç beyazı üretilmekte. 2023 yılı üretim değeri 300 milyon TL’dir. Bayramiç beyazının değerine değer katmak, Bayramiç Beyazından katma değerli ürünler yaratmak için yaptığımız çalışmaların sonucunda Bayramiç beyazından dondurmasını yapmayı başardık. Biz bu Bayramiç Beyazı ile yapılacak ürünleri daha da yaygınlaştırıp Avrupa’ya dünyanın diğer ülkelerine ihracat yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum