Reklam

BAŞKONSOLOSLARDAN ÇTSO'YA ZİYARET

Hırvatistan Başkonsolosu veIcc (İstanbul ConsularCorps) Dönem Başkanı IvanaZerec,Slovakya Başkonsolosu Veronika Lombardini,Arnavutluk Başkonsolosu BlertaKadzadej,Slovakya Fahri Başkonsolosu Onur Sümer’den oluşan heyet ÇTSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek bölge ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BAŞKONSOLOSLARDAN ÇTSO'YA ZİYARET
25 Eylül 2020 - 16:36
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, Genel Sekreter Sema Sandal ve Dış Ticaret Personeli Mehtap Göynüer hazır bulundu.
“İLİMİZE OLAN İLGİNİN FARKINDAYIZ. BU İLGİYİ MAKSİMUM DÜZEYDE EKONOMİMİZE KAZANDIRMALIYIZ”
Toplantıyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu; “Çanakkale’mizde son dönemde ulaştırmadan sanayiye, sağlıktan spora kadar çok geniş bir yelpazede yatırım altyapısı oluşturuluyor. Devletimiz tarafından, ekonomik daralma yaşadığımız ve küresel salgın gibi olağanüstü zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde ilimizin orta ve uzun vadede ekonomik projeksiyonunu oluşturacak yatırımlar biz iş dünyası temsilcilerine farklı misyonlar yüklüyor. Bizlere düşen; ülkemizin yaşanabilirlik kriterlerinde en üst basamakta yer alan Çanakkale’mize yapılan ekonomik yatırımları hızlı bir şekilde katma değere dönüştürebilmeliyiz.Bu ilgiyi ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı resmi ve özel kurum temsilcilerinden açıkça görüyoruz. Bugün Odamızda bir araya geldiğimiz,  Hırvatistan Başkonsolosu IvanaZerec, Slovakya Başkonsolosu Veronika Lombardini, Arnavutluk Başkonsolosu BlertaKadzadej ve Slovakya Fahri Başkonsolosu Onur Sümer’e ilimizin sosyo-ekonomik durumu hakkında sunum yaparak, yatırım fırsatları hakkında kendilerine bilgi verdik.Türkiye’nin ilgili ülkelerle ihracat ve ithalat verilerini inceledik. Çanakkale’den ihracat edebileceğimiz ürünler konusunda kendilerine bilgi verdik. Odamız bünyesinde üyelerimizle online ikili iş görüşmeleri düzenleyebileceğimizi kendilerine ilettik.” dedi.
Görüşme Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Başkonsoloslara günün anısına hediye takdim edilmesiyle tamamlandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç