Reklam

"BAŞKANIMIZ MERT UYGUN'UN YANINDAYIZ!"

Bayramiç Belediyesi’ne ait bir benzin istasyonunda 3 günlük tahsilatın bankaya yatırılmadığı iddia edilen olayın ardından Belediye Başkanı Mert Uygun’a yönelik linç kampanyası yapılmaya başlanmıştı.

"BAŞKANIMIZ MERT UYGUN'UN YANINDAYIZ!"
06 Mayıs 2020 - 13:48

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural ve il yöneticileri, bugün belediye binası önünde sosyal mesafeli destek fotoğrafı verdi. Çanakkale örgütü adına açıklama yapan Başkan Ural, Başkan Uygun’un yanında olduklarını kaydetti.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, bugün yaptığı açıklamada seçmenlerin gönlünde taht kurduğunu belirttiği Başkan Mert Uygun’un her zaman yanında olduklarını belirterek, “Yerelde iktidar olduğumuz belediyelerde olumsuzluk yaşanması halinde, sorumluları istifa ettirerek aklama yolunu değil, ilgililer hakkında idari ve hukuki işlemleri başlatan bir anlayış olmayı sürdüreceğiz.” vurgusunda bulundu.

Başkan Ural, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ​“Bilindiği gibi 31 Mart 2019 da Bayramiç ilçemizde yapılan yerel seçimlerde Belediye başkan adayımız Sayın Mert UYGUN Bayramiç halkının desteğini alarak belediye başkanlığı görevini üstlenmiştir.

​Seçildiği günden itibaren yaptığı şeffaf ve başarılı çalışmaları ve uygulamaları sayesinde, seçimlerde kendisine oy vererek destek veren seçmenleri rahatlatmış ve oy vermeyen kesimlerinde gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

​Son günlerde belirli çevreler tarafından algı operasyonları yapılarak kamuoyunun gündemine çarpıtılarak taşınan bir olay ile belediye başkanımız sayın Mert UYGUN hakkındaki linç kampanyasını üzüntüyle izlemekteyiz. İşin gerçeği bu duruma şaşırdık mı, hayır şaşırmadık. Çünkü bu anlayış hukuksuzluğu ve algı yaratarak süreçleri yönetmeyi kendisine ilke edinerek alışkanlık haline getirmiştir.

​“BAŞKANIMIZ İDARİ VE HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTI”

Yaşanan olay hakkında çok fazla yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü olayla ilgili  idari ve hukuki açıdan soruşturma başlatılmıştır.

Ancak kısa bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Bayramiç belediyesi muhasebe müdürlüğü yetkilileri yine Bayramiç belediyesine ait Benzin istasyonunda meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili durumu tutanak halinde tespit ettikten sonra Belediye başkanı sayın Mert UYGUNA durumu rapor etmiştir. Sayın Belediye başkanımızda derhal olayla ilgili idari ve hukuki süreci başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur. Belediye başkanımız tarafından yargıya intikal ettirilen bir olayla ilgili olarak yargı  henüz kararını vermemişken, Sayın Mert UYGUN a yapılan linç kampanyasını şiddetle kınadığımızı buradan açıklıyoruz.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü olarak; hukuksuzluğu kendisine ilke edinenlere ve süreçleri hukuk dışı operasyonlarla yönetmeyi ısrarla sürdürmeye çalışan anlayışa hatırlatmak isteriz ki;

“BAHARI İLK GENEL SEÇİMDE TÜM ÜLKEYE GETİRECEĞİZ”

31 Mart seçimlerinde Ülkemize yerel yönetimlerimiz aracılığı ile getirmeye başladığımız baharı önümüzdeki ilk genel seçimlerde bütün ülkeye getireceğiz.

Dürüstlüğü, şeffaflığı ve hesap verebilir olmayı yerel  yönetimlerimiz aracılığı ile bulaşıcı bir hastalık haline getirerek bütün ülkeye yayacağız.

Yerelde iktidar olduğumuz belediyelerde olumsuzluk yaşanması halinde, sorumluları istifa ettirerek aklama yolunu değil, ilgililer hakkında idari ve hukuki işlemleri başlatan bir anlayış olmayı sürdüreceğiz. Bu konudaki mücadelemiz, durumdan rahatsızlık duyanları yeni duruma alıştırıncaya kadar devam edecektir.

Cumhuriyet  Halk Partisi İl örgütü olarak genç, çalışkan, şeffaf ve hesap veren belediye başkanımız sayın Mert UYGUN’un yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il örgütü olarak tüm siyasileri ve sorumluluk sahibi olan tüm yetkilileri akla, vicdana, hukuka ve halka saygılı olmaya davet ediyoruz.”

 

Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum