Reklam

BAŞKAN GÖKHAN MBA TESİSİNDE TEST ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kent genelinde hayata geçirilen yatırım ve projeleri yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerini aralıksız sürdürüyor.

BAŞKAN GÖKHAN MBA TESİSİNDE TEST ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI
23 Eylül 2021 - 11:41
Başkan Gökhan, 22 Eylül 2021 Çarşamba günü düzenlediği teknik inceleme gezisi kapsamında ÇAKAB Havzasına hizmet verecek olan Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisinde (MBA) incelemelerde bulundu.

Düzenli depolama alanı içerisinde yer alan tesiste gerçekleştirilen inceleme gezisinde Başkan Gökhan'a SUEZ Bölge Direktörü Xavier Prud'homme, SUEZ Çanakkale Genel Müdürü Metin Suadiyeli, ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar'ın yanı sıra teknik ekip de eşlik etti.

Tesiste gerçekleştirilen teknik inceleme gezisi kapsamında mekanik ve biyolojik arıtma sisteminin test çalışması da gerçekleştirildi. İlk test çalışması, Başkan Gökhan'ın butona basması ile başladı. Sistemin devreye girmesi ile birlikte tesis içerisinde gezerek sistemin çalışma prensibi ve işleyişini inceleme fırsatı bulan
Başkan Gökhan, ayrıştırılan atıkların nasıl depolanacağına ilişkin de bilgi aldı.

Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisi Hakkında
Sıfır Atık Projesine paralel olarak, %100 geri dönüşüm hedefi ile tüm ÇAKAB Havzasına hizmet verecek olan Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisinin (MBA) ileri tarihte gerçekleşecek devreye alma işlemi öncesinde tesis sisteminin test edilmesi amacıyla; 22 Eylül Çarşamba günü itibari ile atık besleme testleri başlamıştır.
Kentsel Katı Atık için 45ton/saat, Ambalaj Atıkları için 15ton/saat kapasiteli Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisi, testler tamamlandıktan sonra %100 kapasite ile devreye alınacaktır.
Çanakkale Entegre Katı Atık Yönetimi kapsamında Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisine ek olarak;
Depo Gazından Enerji Üretimi,
Sızıntı Suyu Arıtımı,
Evsel Atıkların ve Ambalaj Atıklarının Toplanması,
Atıkların Düzenli Depolanması,
Tıbbi Atıkların Yönetimi çalışmalarına devam edilmektedir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum