Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'DAN VALİ TAVLIYA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı tarafından Çanakkale İskele Meydanına kurulması planlanan devasa çadır için Çanakkale Belediye Başkanı ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın telefon görüşmeleri sonucunda kurulum alanı değiştirildi.

BAŞKAN GÖKHAN'DAN VALİ TAVLIYA TEŞEKKÜR
12 Haziran 2020 - 15:02

Türkiye'nin yedi ilinde kurulması planlanan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 35m uzunluğunda 25m genişliğinde ve 9m yüksekliğindeki devasa tanıtım çadırı, Çanakkale İskele Meydanına kurulmaya çalışıldı. Ancak Çanakkale Belediyesi'nin oluru olmamamsı ve konunun İdare Mahkemesine yansımasına rağmen, üstlenici firma devasa çadırı kurmak için İskele meydanında bulunan dubaları da sökerek devasa çadırı taşıyan tırı meydan alanına soktular.

Bunun üzerine müdahale eden Çanakkale Belediyesi Zabıta Ekipleri kurulumu durdurdular. Bu arada konu hakkında bilgi almak için meydana gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; " Bu alan ile ilgili yazışmalarımız sonucunda bu devasa çadırın burada olmasına olurumuz yoktur. Konu İdare Mahkemesine taşınmıştır ve yargı süreci devam etmektedir. Ancak bu ısrarın nedenini anlamamakla birlikte, Çanakkale Halkına karşıda bir saygısızlık yapılmaktadır. Konuyla ilgili az önce Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı ile görüştüm, kendisinin de teveccühü ile bu devasa çadır bizimde yer gösterdiğimiz alana kurulumu yapılacak. Tabi ki tarihi değerlerimizin Çanakkale Halkın anlatılması konusunda en hassas kişilerden birisi olarak, bizlerde Çanakkale Belediyesi olarak elimizden her ne geliyorsa bu doğrultuda yapacağız. Fakat Demokrasi Meydanı yani halkımızın bildiği ismiyle İskele Meydanı koruma kurulu bünyesinde, burada böylesi bir devasa yapının yapılmasına ve ne kadar kalacağı bile belli olmayan bu işlemem biz olur veremezdik. Sayın Valimizde anlayışla karşıladı, bu işte bir yanlış anlaşılma olduğunu kendileri gördü,şimdi yeni yerine taşınacak" ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum