Reklam

BAŞKAN GÖKHAN: "ÇANAKKALE BU HALİYLE DEĞERLİ"

ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ettiler.

08 Eylül 2021 - 11:06
Başta ticaret ve sanayi olmak üzere birbirinden farklı konularda istişarelerde bulunuldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konuşması esnasında güncel konularla ilgili değerlendirmede bulundu.
Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Köprünün bitimiyle biraz daha ticaret hareketlenebilir mi diye umut ediyorum. Tabi ki kentleşmeye de dikkat etmemiz lazım. Ticaret eyvallah. Ekonomi eyvallah ama bir tane Çanakkale var. Çanakkale bu haliyle değerli. Burada bir bunu korumalıyız, geliştirmeliyiz.

Burada varlıklarımızı dikkatli planlamamız lazım. En büyük tehlikelerden birisi 1/100 binlik planı deldirmememiz lazım. Ekoturizm adı altında yerlerimizi ranta çevirttirmememiz lazımdır. Hakikaten ekoturizm yapacak olan insanlara ise fırsat vermemiz lazım. Devlet bunu denetlemeli. Ekoturizm adı altında orman alanını tarım alanını dönüştürüp ranta kurban edilmemeli. Sizin gibi kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşları çok önemli. Çanakkale’yi bozarsak büyük servet kaybederiz” açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum