Reklam

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 18 Eylül etkinliklerine ilişkin değerlendirmede bulunup sponsorlar vasıtasıyla gerçekleşen programların bütçesini paylaştı. Başkan Erdoğan sponsorlara, güreş severlere ve Biga Fuarı için şehre gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
05 Ekim 2021 - 17:23
Biga Belediye Meclisi Ekim 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 5 Ekim 2021 Salı saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 1 gündem maddesi görüşülürken, ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Sıtkı Keçeci, Nazım Hikmet Keskiner, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun ücretinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, 18 yaş altı çocuk 100 TL, 18 yaş üstü yetişkin 150 TL, 18 yaş altı personel çocuğu 75 TL, 18 yaş üstü personel 100 TL, 18 yaş altı kardeş 75 TL olarak belirlendi.
18 Eylül Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı kutlama etkinlikleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan ve teşekkür konuşması yapan Başkan Erdoğan, “Malumunuz üzere geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla 18 Eylül’de birçok etkinliğimizi gerçekleştiremedik. Bu yıl alınan tedbirler doğrultusunda Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde 6 Eylül’de başlayan ve 18 Eylül akşamına kadar devam eden birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Konserlerimiz, yarışmalarımız, Bigalı Mehmet Çavuş gala gösterimimiz ve yağlı pehlivan güreşlerimiz oldu. ilk defa Biga’da motorcu misafirlerimizi ağırladık. Uzun bir aradan sonra okçuluk festivalimizi gerçekleştirdik. Etkinliklerimizin tümüne oluşan özlemle birlikte çok yoğun bir katılım oldu. Ben etkinliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ilgili müdürlerimize, belediye personelimize ve ayrıca bu etkinliklerde ana sponsorumuz olan İÇDAŞ, DOĞTAŞ ve CENAL’e şahsım ve hemşehrilerim adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine yağlı pehlivan güreşlerimize 60’a yakın başpehlivan ile birlikte 400’e yakın pehlivan katıldı. Tarihi bir güreşe ev sahipliği yaptık. Güreş organizasyonumuz tamamen güreşseverlerin, Bigalı hemşehrilemizin maddi ve manevi olarak sahip çıkmasıyla Biga Belediyemiz öncülüğünde oldu. 650 bin TL 18 Eylül etkinliklerimiz, 450 bin TL ise yağlı pehlivan güreşlerimizin bütçesi oluştu. Biga Belediyemizin kasasına hiç dokunmadan programlarımızı gerçekleştirmiş olduk. 18 Eylül’de ayrıca Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Adapark projemizin açılışını gerçekleştirdik. Canla başla çalışan tüm Belediye personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Biga programının çok verimli geçtiğini Biga’nın sorunlarına ve projelerine ilişkin talepleri ilettiklerini belirten Başkan Erdoğan, “TBMM’nin açılışının yapıldığı gün programa katılıp, özel müsade alarak AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte Biga’ya geldiler. Bakanımız Fuarımızın açılışına katıldı. Biga Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte 130 katılımcıya plaket takdim ettik ve kendileri fuardaki verimden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söylediler. Bakanımız Belediyemize ziyarette bulundu ve Bakanımıza Genel Müdürlükler ile sürdürdüğümüz çalışmaları sunma fırsatımız oldu. İnşallah önümüzdeki aylarda Uzunsu deremizde taşkın saha ıslah inşaatımız başlıyor. Asmalı deremizde de ıslah çalışmasının yapılması için talebimizi ilettik ve 2022 programına aldırdık. Sektör toplantısı da çok verimli geçti. En önemli olarak ise Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın davetiyle Bakanımız Nilüfer Gölü’nde yürüyüş yaptı ve çalışmalar hakkında bilgi alarak herkesi doğa harikasını görmeye davet etti. Sayın Bakanımıza şahsım, kurumum ve hemşehrilerim adına teşekkür ederim” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum