Reklam

BAKAN YUMAKLI ÇANAKKALE'DE

Çanakkale’de ormanlık alanda iki gündür devam eden yangın 6 köyde tehlike yarattı. Köyler boşaltılırken, yangının şiddeti azalmadı ancak sık sık yön değiştirir oldu. Rüzgarlı havada yangın etkili olmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale’ye geldi.

BAKAN YUMAKLI ÇANAKKALE'DE
18 Temmuz 2023 - 11:19
Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile incelemelerde bulundular.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, konuyla ilgili yapmış olduğu bilgilendirmede, “Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ile birlikte yangın bölgesindeyiz. Hali hazırda tüm kurumlarımız, koordinasyon içerisinde yangını söndürmek için müthiş bir gayret içerisindedir. Yangından etkilenebilecek vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Kimi hemşerilerimiz, köyünü evini bırakmak istemiyor.

Onları gayet iyi anlıyoruz fakat köylerinden çıkmaları için bizzat ikna etmeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımız da yaşanan felaketi yerinde görerek, etkin mücadele için gerekli desteği sunuyor. Zorlu bir sürecin içerisindeyiz. İş yine yangınla mücadele eden kahramanlarımıza düşüyor. Bizler de onların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Yangın söndürülüp; tüm vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine dönene kadar, tüm devlet birimlerimizle buradayız” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum