Reklam

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı Üçüncü Toplantısı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
20 Nisan 2022 - 11:16
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan ORAN, Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ, Ezine Kaymakamı Yunus KIZILGÜNEŞ, Gelibolu Kaymakamı Bekir ABACI, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı OKAN tarafından, kurul üyesi kurumların davranışsal bağımlılık ile Mücadele kapsamında 2021 yılı içerisindeki çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
İlimizde devam eden “Sağlık Bakanlığı Görev Bende” kampanyası verileri kurul üyeleri ile paylaşıldı.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı OKAN tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından;
Gelibolu Kaymakamı Bekir ABACI tarafından Gelibolu İlçesinde Bağımlılıkla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında,
Ezine Kaymakamı Yunus KIZILGÜNEŞ tarafından Ezine İlçesinde Bağımlılıkla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında,
Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ tarafından Bayram İlçesinde Bağımlılıkla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ tarafından, Bağımlılıkla mücadele kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koruyucu ve önleyici faaliyetleri ve çalışmaları hakkında,
İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü J. Kd. Bçvş. Yusuf ÇETİNKAYA tarafından İl Jandarma Komutanlığı'nın Çanakkale il genelinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar, faaliyetler, yapılan operasyonlar, gerçekleştirilen eğitim ve denetim faaliyetleri hakkında katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Bağımlılık yapan maddeler ile mücadele konusuna büyük bir hassasiyet ve titizlikle yaklaşılması gerektiğini ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi duydukları spor branşlarına ve kültürel-sosyal çalışmalara yönlendirilmesinin bağımlılıkla mücadeledeki önemi vurgu yaparak kamu kurum ve kuruluşlarının bağımlılık konusuna sıfır toleransla hareket ettiğini belirtti.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesinin ardından gündem önerisi ve bir sonraki toplantıda sunum yapacak kurumların belirlenmesi ile son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum