Reklam

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı Dördüncü Toplantısı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
08 Temmuz 2022 - 14:50
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Yenice Kaymakamı Musa GÖKTAŞ, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı OKAN tarafından, 2022 yılı Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında ilk dört ay içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri, İlimizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Poliklinik verileri, Metamfetaminle Mücadele Yerel Eylem Planı Hazırlık Çalışmaları ile İlimizde yapılan Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı’nın Sonuçları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından;
İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Öğretmeni Burak ÇALIŞKAN tarafından, İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında,
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN tarafından, Bağımlılıkla mücadele kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koruyucu, önleyici ve eğitim faaliyetleri hakkında,
Yenice Kaymakamı Musa GÖKTAŞ tarafından Yenice İlçesinde Bağımlılıkla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında, katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Toplantıda, bağımlılıkla mücadele konusunda kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içerisinde yapacakları çalışmaların önemine değinen Vali İlhami AKTAŞ, “Çocuklarımızın ve gençlerimizi korumak için bağımlılık illetinin karşısında durarak bu mücadeleye gönül veren herkese ve toplumumuzu bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdüren tüm personelimize teşekkür ediyorum. Bağımlılıktan uzak ve nihayetinde insanın hayatını, sağlığını olumsuz etkileyen her türlü alışkanlıktan uzak bir hayat temenni ediyorum” dedi.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesinin ardından gündem önerisi ve bir sonraki toplantıda sunum yapacak kurumların belirlenmesi ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum