Reklam

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDAKİ ETKİNLİKLER SON BULDU

Çanakkale Belediyesinin ilk kez geçtiğimiz yıl katıldığı ve bu sene de Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik temasıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki etkinlikler sona erdi.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDAKİ ETKİNLİKLER SON BULDU
23 Eylül 2020 - 12:52
2002 yılından bu yana düzenlenen, temiz hareketliliği ve sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik ederek halk sağlığını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir organizasyon olan Avrupa Hareketlilik Haftasının etkinlikleri bu sene 16-22 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşti. Organizasyona bu sene de destek veren Çanakkale Belediyesinin etkinlikleri, içinde bulunduğumuz salgın hastalık süreci nedeniyle sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirildi.
Bu kapsamda 16 Eylül 2020 Çarşamba günü Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden Pınar Karabacak'ın katılımı ile “Her Yere Bisikletli Ulaşım” konulu söyleşi, 17 Eylül 2020 Perşembe günü Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünden Psk. Duygu Geyik, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünden Fzt. Serap Apaydın ve Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden Adil Emir Akhan'ın katılımıyla “Hareketli Kafe” başlıklı söyleşi, 18 Eylül 2020 Cuma günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Alper Şener ile Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı ve sağlık eğitimcisi Rebiye Turan Ünüvar'ın “Covid-19 ve Hareketlilik” başlıklı söyleşisi, 19 Eylül Cumartesi günü kentin yetenekli seslerinden Dilan Uslan, Jargon ve Tamer Gönenç'in konserleri, 20 Eylül 2020 Pazar günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Arzu Mirici ve Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar'ın katılımıyla “Covid-19 ve Hava Kirliliği” başlıklı söyleşi Çanakkale Belediyesinin sosyal medya hesaplarından kentliler ile buluştu.
Etkinlikler kapsamında 21 Eylül 2020 Pazartesi günü Çanakkale Belediyesi ve Kardeş Kentleri tarafından konuya ilişkin farkındalık yaratmak için ortak hazırlanan “Kardeş Kentlerimiz ile Birlikte Farkındayız” başlıklı videonun gösterimi de gerçekleşirken, 22 Eylül 2020 Salı günü ise “Otomobilsiz Gün: Temiz ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin Durma Yürü!” başlığıyla hazırlanan etkinlik kapsamında 10.00-14.00 saatleri arasında Değirmenlik Sokak, kentlilerin yürüyüşe teşvik edilmesi amacıyla Molla Yakup Sokak ve Kemalyeri Sokak Yeri geçişleri haricinde trafiğe kapatıldı.
Etkinlikleri izlemek için tıklayınız…
Her Yere Bisikletli Ulaşım
Hareketli Kafe
Covid-19 ve Hareketlilik
Yerel Stüdyo / Tamer Gönen Konseri
Yerel Stüdyo / Jargon Konseri
Yerel Stüdyo / Dilan Uslan
Covid-19 ve Hava Kirliliği
Kardeş Kentlerimiz ile Birlikte Farkındayız
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum