Reklam

"ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yüzde otuzluk memur ve emekli maaş zammını Çanakkale halkına sorduk, Çanakkale TV mikrofonlarına konuşan Çanakkaleliler yapılan zamdan memnun değil.

09 Ocak 2023 - 10:46
2023 yılı memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk olarak yüzde yirmi beş ertesi gün ise yüzde otuz olarak açıklanmıştı. 2023 yılında asgari ücrete yapılan zam oranı kadar iyileştirme bekleyen milyonlarca emekli ve memur yüzde otuzluk zam oranı karşısında memnun kalmadıklarını dile getirdiler. Çanakkale TV mikrofonlarına konuşan Çanakkaleliler son günlerde artan enflasyon ve fahiş fiyat artırımıyla verilen maaş zammının eridiğini hatta yetersiz kaldığını dile getirdiler. Özellikle emekli kesim yüzde otuzluk zammın günümüz şartlarında hiçbir anlam ifade etmediğini dile getirerek; “Yıllar önce aldığımız emekli maaşı asgari ücretten çok yüksekken şimdilerde ise çok çok altında kalıyor. Bugün bir hesap yapacak olursak bir emeklinin yaşayabilmesi için asgari ücretin üstünde bir maaş ile hayatını sürdürebilmesi gerekir, ancak yüzde otuzluk zam haberini duyduğumuzda verilen sözlerin çokta anlam ifade etmediği anlaşılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı asgari ücretli kadar zam yapacaklarını söylemesine rağmen bizlere reva gördüğü maaş anca kiramıza dahi yetmiyor” ifadelerine yer verirken, emekliliği bekleyen vatandaşlar günümüz şartlarında yoksulluk sınırının altında bir maaşla bir emeklinin yaşayamayacağını dile getirdiler.

BU ÜCRETLE ONLARDA GEÇİNSİN
Bazı vatandaşların verilen hem asgari ücret hem de memur emekli maaşlarının bürokratların kullanmasını söylerken; “Bizlere verilen bu maaşla bizi yönetenler ne kadar hayatta kalabilirler birde onlar denesin, eğer bu matematiği evlerine uydurabiliyorlarsa bu maaş o zaman yeterlidir” dediler.
Çanakkale halkı yüzde otuzluk memur ve emekli zammını yetersiz bulurken bazı vatandaşlar bunun bir seçim yatırımı olduğunu ve memura, emekliğe ve çalışana verilen maaşların yaşam standartını karşılayamayacağını dile getirdiler.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum