Reklam

ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca insanın merakla beklediği asgari ücret zammını açıklayacağı konuşmasına başladı.

ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU!
22 Aralık 2022 - 12:43
TÜRK-İŞ'in toplantıya katılmamasına değinen Erdoğan, "Taraflar ortak bir rakam üzerinde anlaşamadı. Çalışan tarafının da aramızda olmasını dilerdik." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 artış sağlamıştık. Biz çok hassasız. 85 milyon nüfusu olan ülkemiz, bu yıl 1 milyon daha nüfus artış söz konusu, yıl sonu itibariyle nüfusumuzun 86 milyonu aşması muhtemel. Tüm bunları düşünmek durumundayız. Enflasyon rakamlarının hızla aşağıya düşmesine şahitlik edeceğiz. Ülkemizdeki her kesimden hesabını bu hedefe göre yapmasını diliyoruz.
Beklenmedik bir tablo ile karşılaşırsak, ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. İşçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah düzeyini arttırmış bir yönetim olarak kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyeceğiz. Biz milletimizle birlikte, milletimiz için varız.
Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 TL olacak şekilde aramızda mutabık kaldık. Bu asgari ücretin işverene yansıması olacaktır. Tüm bu yansımaları düşünerek bu adımı attık. Asgari ücrette geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 94 artış sağlamış olduk. Yeni asgari ücretin çalışanlarımız, iş verenlerimiz başta olmak üzere milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum