Reklam

ANKARA'NIN GÜNDEMİNE TURAN DAMGA VURDU

AK Parti hükümetinin etkili isimleri arasında yer alan Çanakkale Milletvekili Bülent Turan meclisin gündeminde yer edinmeye devam ediyor.

12 Haziran 2021 - 12:07
Gazi Mecliste gazetecilerle bir araya gelen  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gündeminde İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener vardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Cumhurbaşkanlığı sistemi eskimiştir, değişmelidir, geride kalmıştır” ifadelerine meclis bahçesinden cevap veren Turan darbeci ve vesayetçilerin aradığı o eski Türkiye’nin olmayacağını belirterek açıklamasında’ ’Cumhurbaşkanlığı sistemi eskimiştir değişmelidir geride kalmıştır tarzı ifadelerde bulunuldu. Sözüm ona olmaz ya millet ittifakı seçimleri kazansa parlamenter sisteme geri dönülecekmiş gibi meseleyi değerlendirdim. Bu millet yanlış yapmadığından dolayı liderine AK Partiye, Cumhur ittifakını asla yalnız bırakmadı o yüzden iddia ediyorum ki yeni dönemde de cumhur ittifakı bir numaralı ekip işin başında olacak tüm ülkeler değerlendirildiğinde aldığı bir hakkı geri vermek örneği yok tek partili sistemden çok partili sisteme geçtiğimizde öyle bir çalışma yapalım ki tekrar çok partiliden tek partiye geçelim imkanı ihtimali olmadığı gibi başkanlık sisteminde n geri dönüp eski sisteme geçme imkanı ihtimali dünya da olmayan bir örnek 600 vekil içerisinde  400 vekil olursa sistem değişikliği halka sunulmadan meclisteki çoğunlukta karşılanabilir. AK Parti yok olacak MHP yok olacak da  millet ittifakının  paydaşları  400 vekil alacak kimseyi kandırmayın. Seçimleri kazansanız bile geriye dönme imkanı olmayan sistem değişikliğini ancak ülkemizin önünde bir gündem krizi olarak değerlendiriyoruz. ‘’
BU MİLLET LİDERİNİ VE CUMHUR İTTİFAKINI ASLA YALNIZ BIRAKMAZ
‘’115 turla seçilen cumhurbaşkanlıkları krizleri 367 kriziyle seçilen cumhurbaşkanlığı krizleri yani koalisyonlar kavgalar gerginlikler çok geride kaldı. Yüzde 50+1 alan vesayete meydan okur, darbeciye meydan okur yüzde 50+1 alan milletiyle beraber yol yürümekten başka bir alternatif bulamaz seçimi kazandığı gün parlamenter  sisteme dönecekmiş gibi yapan arkadaşların bir an önce milletin önünde hangi paketi koyacaklarını hangi anayasal değişiklerle beraber milletin önüne çıkacaklarını şimdiden söylemeleri gerekir. Hazırlayın metninizi söyleyin ortaklarınızı bilelim açıklayın çalışma ekibinizi bizde metninizi okuyalım. Mecliste 13 parti var yüzde 99.03 gibi görülmemiş bir oranda temsil imkanı var cumhuriyet tarihimizde böyle bir dönem olmadı yönetimde istikrar temsilde adaletin en güzel dönemini  yaşıyoruz. Vesayetçilere malzeme olan darbecilere kapı açan cumhurbaşkanlığı sisteminin hep krizde olduğu eski sisteme dönme imkanı artık bu ülkede kalmamıştır.Gündemimiz doğu Akdeniz mavi vatan Kuzey Kıbrıs’taki varlığımız Azerbaycan’da ki dostluğumuz Türkiye’nin önünü açmaya hep beraber gayret edeceğiz’’ dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum