Reklam

"ANKARA'DA BAROLARI VE SAVUNMAYI SAVUNDUK"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulu ile Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da içinde olduğu 31 baro başkanı, Baroların yapısı ve seçim sistemlerinde yapılması düşünülen yasa değişikliğinin geri çekilmesi için, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başta olmak üzere, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan AK Parti, CHP ve İYİ Parti Grup Başkan Vekilliklerini ziyaret etti.

"ANKARA'DA BAROLARI VE SAVUNMAYI SAVUNDUK"
13 Haziran 2020 - 13:12

Hakimevi’nde yapılan toplantıda konuşan Adalet Bakanı Gül, yargıya güvende avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekerek, konu ile ilgili mecliste çalışmaların yapıldığı fakat ortaya çıkan bir teklifin olmadığını belirtti. Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ve temsilciler, Adalet Bakanına teklifin geri çekilmesini ve Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılacaksa bu değişikliğin barolarla görüşülerek yapılmasını talep ettiler.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, 80 baro ve TBB olarak derhal sürecin durdurulmasını, uygun bir süreçte TBB ve Baroların bir araya geleceği ve mesleğimizin tüm sorunlarını çözmeye yönelik, çağdaş, ilerici, yargıyı güçlendirecek olan bir Avukatlık Kanunu’nun birlikte yapılmasının doğru olacağını belirttiklerini aktardı.

ŞARLAN: SAVUNMANIN GÜÇLENMESİ İÇİN GÖRÜŞTÜK

Adalet Bakanının ardından Kamu Başdenetçiliği ve TBMM’de süren görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, görüşmelerin verimli geçtiğini baroların ve avukatların taleplerinin kararlı bir biçimde aktarıldığını ve taleplerinin karşılanacağına inandıklarını aktardı.

Başkan Av. Bülent Şarlan, ziyaretlere ilişkin değerlendirmesinde “Sayın bakan, sayın kamu baş denetçisi ve sayın milletvekillerine avukatların taleplerini aktardık. Kendilerine asıl meselemizin ekonomik ve sosyal meseleler olduğunu ifade ettik. Baroların temsil ve seçim sistemi ile ilgili bir problem bulunmadığını söyledik. Teklifin geri çekilmesini talep ettik. Bununla birlikte asgari ücret tarifesinden, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı davalarında müdahale hakkına kadar birçok konuyu gündeme taşıdık. Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ün haklı taleplerimize ve beklentilerimize yönelik adımlar atılmasına vesile olacağını temenni ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum