Reklam

"ANADOLU YOLUNDA YÜREKLERDE AKİF"

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sebîlürreşad Tarih Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Anadolu Yolunda Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Temalı konferans ile sergi tırının açılışı gerçekleştirildi.

"ANADOLU YOLUNDA YÜREKLERDE AKİF"
28 Şubat 2022 - 11:43
Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmen Yeterlikleri ve Yükseköğretim Kurumları ile İlişkiler Daire Başkanı Bekir Şirin, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladılar.

İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve BakanlıkHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Şule Cıvgaz Kazancıoğlu tarafından gerçekleştirilen konuşmanın ardından Akçanca Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin bestelediği Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin dinletisi icra edildi. Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Göktaş tarafından İstiklal Marşı okundu.
Gerçekleştirilen konferans bitiminde; Türkiye’nin dört bir yanındaki Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında kursiyerlerin Mehmet Akif Ersoy’dan esinlenerek yaptıkları minyatür, hat, tezhip, keçe, ebru gibi 593 el işi eserin yer aldığı Anadolu Yolunda Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Temalı Sergi Tırı açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar açılışın ardından sergi tırını büyük beğeni ile gezdi.
23 Şubat’ta İstanbul’dan yola çıkan sergi tırı Çanakkale’nin ardından Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Burdur, Konya, Kastamonu ve Çankırı’yı ziyaret edecek. Tır, İstiklal Marşı’nın kabul ediliş yıl dönümü olan 12 Mart’ta Ankara’ya ulaşacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum