Reklam

"AMACIMIZ ÇORBADA BİR TUZ OLABİLMEK"

Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için her yıl yapılan kadın emeğinin sergilendiği etkinliği bu yıl aynı zamanda depremzedelerle dayanışmak için gerçekleştirdi.

"AMACIMIZ ÇORBADA BİR TUZ OLABİLMEK"
04 Mart 2023 - 12:29
Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen sergi etkinliğinde kadın emeğinin sergilendiği tezgahlar yoğun ilgi gördü. Her yıl Türk Kadınlar Birliği’nin meslek edinme kursları aracılığıyla meslek edinen kadınlar, emeklerini bu yıl depremzedelere bağış yapabilmek için ziyaretçilerle buluşturdu.
Sergiye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan da katılım sağladı.
“DEPREMDEN DOLAYI ÇOK ÜZÜNTÜLÜ DURUMDAYIZ”
Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Meral Ulucanlar sergiyle ilgili açıklamasında “Her sene 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘kadınımız ne yapıyor’ başlığı altında kurslarımızda meslek edinmiş kadınlarımızın burada sergi açarak tanıtımını yapıyoruz. Ama bu sefer depremden dolayı çok üzüntülü durumdayız.
“KADIN EMEĞİNİ GÖSTERMENİN YANI SIRA DEPREMZEDELERLE DAYANIŞIYORUZ”
Üyelerimizin bağışçı olduğu masalarımız hazırlandı. Arkadaşlar kendi adlarına satıyorlar, satışlarından elde ettikleri karın büyük bölümünü bağış olarak depremzedelere ulaştıracaklar. Bu sene burada kadın emeğini göstermenin yanı sıra depremzedelerle dayanışıyoruz. Dört tane ev düzdük şu anda. Onun için bu sene onlar için çalışıyoruz. Üzüntülüyüz ama sergimizin amacı zor günlerde çorbada bir tuz olabilmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum