Reklam

ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Geçen haftayı 496 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 503 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 824 lira, cumhuriyet altını da 3.359 liradan satılıyor.

ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI
21 Haziran 2021 - 12:13
Geçen hafta dolar kurundaki yükselişe karşın, altının ons fiyatındaki düşüşün etkisiyle yüzde 2,2 gerileyen gram altın, haftayı da 496 liradan tamamladı. Yeni haftaya ise yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 12.05 itibarıyla 503 liradan işlem görüyor.
ÇEYREK VE CUMHURİYET NE KADAR?
Aynı dakikalarda çeyrek altın 824 lira, cumhuriyet altını da 3.359 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, geçen hafta yüzde 6 değer kaybederek 1.764,6 dolarla son 2,5 ayın en düşük haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Yeni haftaya ise yükselişle başlayan altının onsu, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 1.783 dolardan alıcı buluyor.
ONS ALTINDA 1.800 DOLAR DİRENÇ KONUMUNDA
Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı kararlarının beklenenden şahin bulunması ile geçen hafta baskılanan altının ons fiyatının, yeni haftada tepki alımlarıyla yükseldiğini söyledi. Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed üyelerinin hafta boyunca yapacakları açıklamaların varlık fiyatlamalarında etkili olabileceğini belirten analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Parlamentosu'nun Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde yapacağı konuşmanın ve ABD'de Şikago Fed Aktivite Endeks'inin takip edileceğini bildirdi. Analistler, teknik açıdan ons altında 1.770 doların destek, 1.800 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum