Reklam

Aliağa’da Gündem İÇDAŞ

Aliağa’da Gündem İÇDAŞ
11 Aralık 2012 - 11:12

Aliağa Kent Konseyi  üyeleri geçtiğimiz ay Biga ve İçdaş tesislerine yapmış olduğu ziyareti  gerçekleştirdikleri toplantı ile  yerel basın mensuplarıyla paylaştı. Kent Konseyi Üyeleri, Aliağa İlçe siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarının katılımında yapılan toplantıda Aliağa’nın çevre ve istihdam sorunları tartışıldı. Biga ziyaretlerinde İÇDAŞ’ın çevre ve insanı ön plana alan yaklaşımından çok etkilendiklerini ve bu yaklaşımı kendi ilçelerindeki sanayi kuruluşlarından da beklediklerini belirttiler. Konsey üyeleri,  istihdam ve hizmet alımında önceliği kendi yerel insanına veren, çevresel duyarlılıkta AB kriterlerinden  ileride buldukları Biga İÇDAŞ örneğinin ufuklarını genişlettiğini söylediler. Denizden tatlı su elde eden ve içme suyunu çevre köylerle paylaşan, çevre köylerin sorunlarının çözümüne katkı sunan İÇDAŞ’ın mantalitesinin Aliağa sanayi kuruluşlarına örnek olması gerektiğini ifade eden Aliağa Köy Muhtarları: “Önemli olan işletmenin çevre ve insan dostu yaklaşım sahibi olması. İstenince oluyormuş. İÇDAŞ’ta gördüklerimizi Aliağa’da görmek istiyoruz” dediler.

Aliağa Basın mensuplarının talebi doğrultusunda Aliağa  Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın Mensupları ile yeniden  Biga İÇDAŞ ziyareti düzenleyebileceklerini belirten Kent Konsey başkanı “Muhtarlarımız Almanya’dan dönünce orada olanlar Türkiye’de olmaz demişlerdi. Biga İçdaş tesislerini görünce burası Almanya’dan çok daha güzel dediler. Tesislerin ortasında Levrek Çupra yetişen bir demir çelik tesisi, içinde doğal yaşam bahçesi olan bir tesis. İstenirse Türkiye’de nelerin olabildiğini  gördük. Demek istenirse Aliağa’daki sorunlara da çözüm bulunabilir ”dedi.

Aliağa’da sanayi, istihdam, çevre   sorunları ilçenin temel gündemi olmaya devam ederken, Kent Konseyi  Aliağa’da sorunların aşılması için bütün sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olması gerektiğine vurgu yaptılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum