Reklam

AKTİF YAŞ ALAN AVRUPALI EMEKTARLAR PROJESİ FRANSA HAREKETLİLİĞİ

Çanakkale Valiliği tarafından Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde yürütülen 2020-1-TR01-KA204-092414 numaralı “Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar (AGES)’’ Erasmus+ projesi kapsamında üçüncü Kısa Süreli Eğitim Öğretim Etkinlikleri toplantısı 22-25 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirildi.

AKTİF YAŞ ALAN AVRUPALI EMEKTARLAR PROJESİ FRANSA HAREKETLİLİĞİ
30 Aralık 2022 - 11:15
Yapılan açıklamada; “Fransa Paris’te E-Seniors ile ortaklaşa yapılan ve Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu personellerinden Ozan CEYLAN ve Meral YAVUZ KARTAL ile Çanakkale İşkur Müdürü Mehmet Uğur YAVUZ’un da içinde bulunduğu grupla gerçekleştirilen çalışmalarda “Yaşlıların Sosyal Hayatını Güçlendirme, Sivil Katılım ve Emeklilik Sonrası İstihdam” teması işlenmiştir.

Bu tema kapsamında yaşlılar üzerinde çalışan ilgili kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi ve iyi uygulama örnekleri yerinde gözlemlendi.  Kurum yöneticileri ve personelleri ile birlikte iyi uygulama örnekleri üzerinden fikir alışverişi ve bilgi paylaşımları yapıldı. Yine bu kapsamda Paris 15. Bölge Belediye Başkan Yardımcısı ile bir toplantıda bir araya gelindi. Paris’te yaşayan yaşlı bireyler için kent konseyinin yaptığı uygulamalar hakkında bilgi edinildi.

Bu iyi uygulama örneklerinin yerinde görülmesi ile hedeflenen Çanakkale’deki yerel yönetimlerde Aktif Yaş Alma ve Yaşlı Dostu Kent farkındalığı oluşturmak ve ilimiz genelinde Yaşlı Dostu uygulamaların sayısını arttırmaktır” ifadelerine yer verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum