Reklam

AFGANİSTANLI UYUŞTURUCU ÇETESİ YAKALANDI!

AFGANİSTANLI UYUŞTURUCU ÇETESİ YAKALANDI!
02 Ekim 2020 - 11:46
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gündüz inşaatta çalışıp, gece gençlerin gittiği mekân ve çevrelerinde uyuşturucu sattığı tespit edilen Afganistanlı uyuşturucu çetesi yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 12’si sınır dışı edildi.
GÜNDÜZ İNŞAATTA ÇALIŞIP GECE UYUŞTURUCU SATTILAR
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kente, 6 ay önce Afganistan uyruklu uyuşturucu çetesinin, özellikle genç kitleleri hedefleyerek uyarıcı ve halüsinasyon özelliği bulunan ‘metamfetamin’ adlı sentetik maddeyi getirdiği belirlendi. Kimlikleri tespit edilen şüpheliler, takibe alındı. Polis ekiplerinin takibi sonucu Afgan grubun gündüzleri inşaatlarda çalışıp, geceleri de gençlerin gittiği mekan ve çevrelerinde uyuşturucu satışı yaptığı saptandı. Grubun bağlantılı olduğu kişilerin belirlenmesinin ardından il merkezinde birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
3 KİŞİ TUTUKLANIRKEN 12 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Uyuşturucu ağında olduğu belirlenen Afganistan uyruklu 15 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde, çok miktarda metamfetamin, ecstasy, sentetik cannabinoid gibi uyuşturucu madde ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden H.H., N.J. ve R.Q. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 kişi sınır dışı edildi.
 
Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum