Reklam

"ADAMINA GÖRE DEĞİL, ZEMİNE GÖRE İMAR"

ÇTSO Şubat ayı meclis toplantısı, ÇTSO Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

"ADAMINA GÖRE DEĞİL, ZEMİNE GÖRE İMAR"
23 Şubat 2023 - 11:10
Gerçekleşen toplantıda, ekonomik olaylar ve gelişmeler dışında, deprem felaketi ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı. Meclis gündemi içerisinde Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise son zamanların sert konuşmalarından birisine imza attı.

“LİYAKATSİZ YÖNETİCİLERİN DEĞİŞMESİNİ BEKLİYORUZ”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Bağıra bağıra gelen depremleri, gelecek olan depremleri göz ardı eden, temelinden, çatısına sorumsuzluk ve yetkisi olup kötüye kullanan ya da sorumsuz davranan, afetlerin koordinasyonunda yetersiz kalan liyakatsiz yöneticilerin değişmesini bekliyoruz.
“860 KONUT TABİRİ CAİZ İSE ÜFLENDİĞİNDE YIKILACAK”
Çanakkale’yi konuşmak istiyorum. Her fırsatta Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı yer, manevi başkent evet Çanakkale’yi konuşmak istiyorum. Bir buçuk yıl önce 2021 Ağustos ayında, Merkez İlçe Belediye Başkanımızın davetiyle, belediye binasındaki bir toplantıya katıldık. Toplantının gündemi malum sosyal konutlardı. 860 konut. Tabiri caiz ise üflendiğinde yıkılacak. Şehrin en büyük STK’sının yönetim kurulu başkanı olarak ben bunu söylemeye kendimi mecbur hissediyorum.
“BELEDİYE VERDİĞİ YERDEN DAİRE İSTİYOR”
Çözülür mü? Ürettiğimiz çözümleri o gün sayın belediye başkanımıza sunduk. 860 konut 5 kat, bakanlık müsaade etmemiş en fazla 8 kata çıkmışlar. Hesap yapıyorum. 860’ı 5’e bölüyorum, 8 ile çarpıyorum. Belediye verdiği yerden daire istiyor. İşin doğrusu bu…

“BELEDİYENİN 300’Ü AŞKIN DAİRESİ VAR. KİM OTURUYOR BUNLARDA?”
Belediyenin 300’ü aşkın dairesi var. Kim oturuyor bunlarda? Kim biliyor bunu? Sadece daireden bahsediyorum, iş yerlerinden değil. Çanakkale Merkez ilçe belediyesinin 300’ü aşkın dairesi var. Açalım depremzedelere. Bu Çanakkale’ye yakışıyor mu?
“BEN 10 SENEDİR KONUŞUYORUM KONUŞUYORUM, DAHA 10 SENEDE HİÇBİR SONUCA ULAŞTIĞIMIZ YOK”
Erdal Gezen Beyi aradım. Muharrem Erkek Beyi aradım. Ülgür Başkanı aramıyorum. Ben 10 senedir konuşuyorum konuşuyorum, daha 10 senede hiçbir sonuca ulaştığımız yok. 10 il yıkıldı yine deprem geldi.
“LAFIN BİTTİĞİ YER DİYORLAR YA BU LAFIN BİTTİĞİ YER”
Geneli de eleştirelim. İstanbul Depremi 24 yıl önce oldu. Ne yaptık? Lafın bittiği yer diyorlar ya bu lafın bittiği yer. Bunu bir tek kuruma söylemiyorum. İnşaat ruhsatı yetkisi vermeye sahip bütün kurumlara söylüyorum.
“ADAMINA GÖRE DEĞİL, ZEMİNE GÖRE İMAR YAPIN”

Adamına göre değil, zemine göre imar yapın. Adama göre değil… Bugün iddia ediyorum, bu kurumların yarısından çoğu Ali’ye başka Veli’ye başka… Çanakkale’yi gezdiğiniz zaman bunu görürsünüz. İlçeler de dahil.
“BİR ARAYA GELİNDE ÇANAKKALE’YE BİR ŞEYLER YAPALIM”
Söylemeden geçemeyeceğim, bir daha söylüyorum, 10 senedir yan yana gelmekten imtina eden, AK Parti Milletvekilimiz Bülent Turan Bey ve Merkez İlçe Başkanımız Ülgür Gökhan Bey, Allah aşkına şu oda seçimlerinde nasıl bir araya gelip, çalıştıysanız, bir araya gelinde Çanakkale’ye bir şeyler yapalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum