Reklam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
07 Mart 2013 - 17:05

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başta Çan halkı kadınlarının olmak üzere tüm kadınların, dünyada genelinde onlara ithaf edilen bu özel ve anlamlı günlerini en içten duygularımla kutluyorum.

Milli değerlerimiz ve inancımız içerisinde kadın; her birimizin hayatında en değerlilerimiz olarak analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakarlığın timsali olagelmiştir. Millet olarak bizler, geçmişten günümüze her daim, kadına değer ve önem veren bir millet olagelmişizdir. Ve bu özelliğimizin de devam edeceği inancını taşıyorum.

Dünya devletlerinin oluşturduğu Birleşmiş Milletler, kadına verilen önemin ve değerin bir göstergesi olarak 1977 yılında 8 Mart'ın, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Ülkemizde Medeni Kanun'un kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla modern anlamda kadın haklarının korunması hakkında ciddi adımlar atılmıştır. Bugün gelinen noktada; 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hizmete girmesiyle birlikte kadın hakları ve de kadına yönelik olarak devletin uyguladığı politikalar bazında ciddi gelişmeler olmaktadır. Elbette ki temennimiz; bu olumlu gelişmelerin artarak devam etmesi doğrultusundadır. Zira kadınların toplum içerisinde sahip olması gereken statülerinin, yarının aydınlık ve kalkınmış Türkiye'sinde ihtiyaç duyulan noktaya gelebilmesi için toplum olarak da bizlerin hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

 Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri kadın hakları ve kadının sosyal hayattaki etki ve girişimlerinin artması noktasında işbirliği içerisinde çalışmaları da, bu gelişmeler açısından ülkemiz adına bir kazançtır.

Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha; bizlere her zaman destek olan tüm Çan halkı kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygının egemen olduğu aydınlık bir dünyada mutlu günler diliyorum.

                                       Çan Belediye Başkanı - Abdurrahman KUZU

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Hemşerilerimiz,

Bir milletin var olma ilerleme ve söz sahibi olma aşamalarında üstlendikleri fedakârlıklarla, saygıyı ve övgüyü hak eden en önemli kişiler kadınlarımızdır. Ne mutlu bizlere ki; ülkemiz bu yönden dünyanın en şanslı ülkelerinden biridir.

            Ülkemiz tarihinde, fedakârlıkları, milli mücadelemizdeki unutulmaz katkıları, toplumsal yaşamımızda ki vazgeçilmez rolleriyle tüm insanlığın takdirlerini toplamış kadınlarımız, ülkenin gelişiminde de çok önemli roller oynayarak ülkemizin bu noktalara gelmesinde önemli pay sahibi olmuşlardır.

            Ülkemizde kadınlar eskiye göre birçok alanda önemli kazanımlar elde etmişlerdir, ama yeterli değildir.  AK Parti iktidarında kadın çalışanlarımızın hakları ve kendilerine uygulanan pozitif ayrımcılık hissedilir bir biçimde arttırılmıştır. Bugün birçok devlet kuruluşunun ve özel şirketlerin üst kademelerinde kadınlarımıza rastlamak bizleri mutlu etmektedir.

Türk kadınının toplumsal yaşamımıza katkısının artmasının, ülkemizin gelişiminde bizlerin önüne yeni ufuklar açacağına inanmaktayız. Bizler, nesillere fedakârlığın ne demek olduğunu öğreten kadınlarımızın, aktif yaşam içerisinde ki rollerinin yükseltilmesi sonucunda ülkemizin ve Çanakkale'mizin gerek ekonomik açıdan, gerekse maneviyat açısından çok daha iyi yerlere geleceğine dair büyük bir inanç taşımaktayız.

            Bu inançla cefakâr, fedakâr, vefakâr ve çalışkan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımızı sunarız.

İsmail KAŞDEMİR                                         Mehmet DANİŞ

AK Parti Çanakkale Milletvekili             AK Parti Çanakkale Milletvekili

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kadınlarımız Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlardır ve bundan sonra da almaya devam edeceklerdir. Son yıllarda da kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir.

Bizler kadına yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Madem cennet anaların ayakları altında o zaman hayatında da hak ettiği yerde olmasını arzuluyoruz.

Bu nedenle de AK Parti olarak Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu kurduk. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımıza pozitif ayırımcılık getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun da TBMM'de kabul edildi. Bu Kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması amacıyla, sosyal yardımlarla sosyal hizmetleri birlikte yürüterek, ülkemizde bir ilki gerçekleştirip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduk.

            Toplumda paylaşma ve dayanışma duygusunun aile içerisinde temellendiğine dikkat çekerek, Türkiye'de aile içi şiddet sorununa sahip çıkılmaya başlanmıştır. Bu ve benzeri sorunların çözümü, aileye değer veren görüşlerin gelişmesiyle sağlanabilir. Aile, şiddeti değil, merhamet ve barışı temsil etmelidir. Basına yansıyan kadına şiddet görüntüleri toplumun içini acıtmaktadır.  Bu görüntülerin son bulabilmesi için de herkesin elinden gelen gayreti sergilemesi gerekmektedir.

Ben bu vesileyle kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması dileğiyle yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakar kadınlarımızın bu özel gününü tekrar en içten dileklerimle kutluyor, tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

               Akparti Çanakkale İl Başkanı - Muzaffer KUTLU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelişen dünyamızda kadınların toplum hayatındaki önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.  Kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olma ideali, toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin en güçlü bireyi kadınlar olmadan mümkün değildir. Kadınların ev, iş ve sosyal hayatlarındaki sorunlarının çözümü için en samimi gayreti gösteren parti, dün olduğu gibi bugün de Ak Parti'dir. Bunun için Ak Parti, kurulduğu günden beri en büyük desteği kadınlardan almış, kadınların sorunlarına ve bunların çözümü konusundaki taleplere en büyük desteği daima Ak Parti vermiştir. Millete hizmet etme yolculuğuna çıktığımız ilk günden itibaren önce insan diyen Ak Parti kadın-erkek, engelli-engelsiz, yaşlı-genç herkesin birinci sınıf insan olması yönünde hedefini koymuş, kadın -erkek el ele Tam Demokrasi sloganı ile yola çıkarak insanları, kadın veya erkek oluşları gibi kriterlere ya da sosyal ayrımlara tabi tutmadan, her alanda eşit vatandaşlar olarak görmüştür. Dünyanın her yanında adaletsizlikler önce kadını, ardından aileyi vurmaktadır. İşte bu sebeple Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bünyesinde çok ciddi çalışmalar yapılmakta ve özellikle geçen yıl 8 Mart'ta çıkartılan yasayla, şiddete karşı çok kapsamlı tedbirler alınmıştır. İç hukukumuz yeniden yapılandırılarak derhal koruma' dediğimiz bir sistem hayata geçirilmiştir. Türk adalet sisteminde ilk kez, 'zorlama hapis', yani verilen karara uymayanın özgürlüğünü elinden alacak şekilde çok yüksek caydırıcılık ve büyük cezalar başlatılmıştır. Geçen yıl 177 olan kadına yönelik şiddetten dolayı ölen kadın sayısı bugün 155'e düşmüştür. İnşallah bu kararlılıkla uygulanmaya devam edilecektir.

            Bütün konuşmalarında kadının önemini ve değerini vurgulayan başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Çanakkaleli hanımların 7-8 Mart tarihleri arasında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni ücretsiz olarak gezebileceklerini müjdelemiştir.

            Bu düşünceler ile her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir sözlerini hatırlatarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım…

                           Jülide İskenderoğlu - Akparti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kadınlarımız, toplumun oluşmasında gerekli yapı taşlarının en önemlisidir. Nesillerin ve nesilleri geleceğe taşıyan liderlerin yetişmesinde en önemli görev, kutsal anne sıfatına sahip kadınlarımızdır. Milli mücadele yıllarında da vatan müdafaasında da önemli görev almışlardır.

         Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Ak Partinin kuruluşundan itibaren ‘Kadınsız bir demokrasi, sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir' diyerek, bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.

          Tüm dünya kadınlarının eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki mücadele de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemi büyüktür.12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ile de kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık Anayasal güvence altına alınmıştır. Birçok kadınımız bu süreçte çabalarıyla ve başarılarıyla öncü ve örnek olmuştur.Bizlerde elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz.

          Bu vesile ile başta annelerimiz olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                Mustafa KARAGÖZ - Ak Parti Çan İlçe Başkanı

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kadınların Bir Dünya Günü Kazanışının Üzerinden De Bir Asır Geçti.

100 yılı aşkın süredir 8 Mart tarihi Dünya Emekçi kadınlar günü olarak kutlanıyor. Kadın mücadelesi 1910' lardan bu yana toplumsal tarihimizde belgeleri ile kendini kanıtlıyor.

Esas olarak kadının insan hakları mücadelesi asırlardır sürüyor. Kadınların bir dünya günü kazanışının üzerinden de bir asır geçti. Fakat hala kadınlar, kendi eşitsizliklerini kendi mücadeleleri ile çözmeye çalışıyorlar. Hala geride isek, hala eşit değilsek, hala öldürülüyor, tecavüze uğruyor, emeğimizin karşılığını alamıyorsak kollarımızı sıvama zamanıdır.

Ellerimizin Hamurunu Siyasete Katma Zamanıdır

Ülke mutfağına girmenin tam zamanıdır. Kadının insan hakları mücadelesi kadın-erkek hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Kadının insan hakları mücadelesi, yaşadığımız toplumun bağımsızlığı mücadelesinin, demokrasi mücadelesinin, özgürlükler mücadelesinin, adaletli bir toplumda yaşama mücadelesinin bir bileşenidir. Kadın hakları mücadelesi aynı zamanda iktidar mücadelesidir. İktidarda olmak eşit sorumluluk taşımak için ellerimizin hamurunu siyasete katma zamanıdır.

Bugün ülkemizde tırmanan işsizliğin, yoksulluğun, şiddetin ve bunların doğal sonucu olarak kadın erkek eşitliğinin sağlanamamasının sorumluluğu öncelikle yıllarca yönetenlerde ve onların izlediği politikalardadır.

Biz, Türkiye topraklarına ayaklarını basan ve ortak bir geçmişin yaratıcıları ve mirasçıları olan kadınlar, emeğimizle kazandığımız cumhuriyet devrimlerine sahip çıkarak ve onları daha da ileriye taşıyarak eşit haklar mücadelesini yükseltebiliriz. Dünya kadın hareketinin onurlu mirası olan 8 Martları bayram edebilmek için güçlerimizi birleştirmek zamanıdır.

 Bu düşüncelerle Çan CHP Kadın kolları olarak şahsım ve yönetim kurulum adına Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutlarım. Saygı ve sevgilerimle..

Şebnem ÖZ - Çan Chp Kadın Kolları Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum