Reklam

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMET VE MİNNETLE ANILDI

Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. yıl dönümünde 57. Piyade Alayı Şehitleri, “57. Alay Vefa Yürüyüşü” programı ile anıldı.

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMET VE MİNNETLE ANILDI
25 Nisan 2022 - 16:04
57. Alay Vefa Yürüyüşüne; Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal YENİ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim YALDIZ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, protokol üyeleri, öğrenciler ve izciler katıldı.  
57. Alay Vefa Yürüyüşü öncesinde 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbası Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU tarafından öğrencilere dağıtıldı.
Anma programında Kuran-Kerim Tilaveti ve şehitlerimiz için duaların edilmesinden sonra sabah namazı kılındı.  Kocadere’de başlayan ve Conkbayırı’nda son bulan yürüyüşün çıkışını Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU verdi. 
Güzergâh boyunca gençlerin, Çanakkale Savaşları sırasında dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri, o duyguyu yaşayabilmeleri için 2. Kolordu Komutanlığı tarafından savaşı canlandıran küçük gösteriler yapıldı. Çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen yürüyüş Conkbayırı'nda sona erdi.
Conkbayırı'nda düzenlenen törende, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. 
Saygı duruşu, tören kıtası tarafından saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende, Kuran-Kerim Tilaveti yapılarak şehitlerimiz için dualar edildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ve Yarbay Halil ÖZHAN, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptılar.
Temsili Alay Sancağının devir teslimi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Bando konseriyle Conkbayırı’ndaki tören sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum