Reklam

5 AYDA 94 HASTA TAŞIDI!

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, kentte görev yapan helikopter ambulansın yeniden göreve başladığını ve 5 aylık süre içinde 94 hastayı taşıdığını açıkladı.

5 AYDA 94 HASTA TAŞIDI!
12 Mayıs 2020 - 13:40

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Gün doğumu-gün batımı arasında görev yapan Helikopter Ambulansın ilimize intikal ettiği 14.12.2019 tarihinden itibaren gerek adalar gerekse coğrafi koşulları sebebiyle tüm ilçelerimize ve bölgemize acil sağlık hizmeti sunmaktadır. İlimizde tekrar hizmete başladığı tarihten itibaren toplamda  94 hasta  helikopter ambulans ile taşınmıştır. Bu hastalarımız  Gökçeada (43) , Gelibolu (36) , Bozcada (8) , Bayramiç (2) Biga (1) , Eceabat (1)  ve Yenice (1) ilçelerimizden alınmıştır. Ayrıca Biga’ dan Bursa’ya bir adet nakil gerçekleştirmiştir. Yine bölge illerimize hizmet veren helikopter ambulans Nisan ayı içerisinde Balıkesir’in Marmara Adası’ndan bir adet hasta almış ve Bandırma Devlet Hastanesi’ne nakletmiştir.

Hava ambulansımızın faaliyete girmesiyle birlikte Hava 17 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordine halinde tüm vatandaşlarımız için acil sağlık hizmeti vermeye aktif olarak devam etmektedir. 

Dünya genelinde Pandemi ilan edilen Covid-19 sebebiyle Sağlık Tesissilerimizde mümkün mertebe sıkı önlemler alınmıştır. Acil sağlık hizmetlerimizin hava,  kara , deniz ulaşımı konusundaki özverili hasta nakli ise tüm hızıyla bu süreçte devam etmektedir.

07.05.2020 Perşembe günü Bayramiç’e bağlı Yeşilköy’den kalp krizi geçiren 78 yaşında kadın hastamızı , köye iniş yaparak alan helikopter ambulans , başarılı bir şekilde hastayı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaştırmıştır.

08.05.2020 Cuma günü solunum sıkıntısı olan 24 günlük bebek hasta Gökçeada’dan  kuvöz ile alınan hasta helikopter ambulans ile yine Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne nakledilmiştir. Yine aynı gün Gökçeada’dan solunum sıkıntısı olan 71 yaşındaki erkek hasta Covid-19 şüphesi nedeniyle helikopter ambulans ile alınarak pandemi hastanemiz olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilmiş, hemen arkasından gerekli  dekontaminasyon işlemleri yapılarak yine helikopter ambulans ile Bozcaada’dan sol ayak parçalı kırığı olan 45 yaşında erkek hasta alınmış ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaştırılmıştır.    09.05.2020 Cumartesi günü sabah 08:30 da Gelibolu Devlet Hastanesi acil servisindeki 63 yaş erkek hasta kalp krizi tanısı ile helikopter ambulans ile Çanakkale ‘ye sevk edilmiştir.

10.05.2020 Pazar günü sabah 06:30 da Gökçeada Devlet Hastanesi’nden 67 yaş erkek hasta Akut Safra kesesi tanısı ile, aynı gün akşam 18:00 de yine Gökçeada Devlet Hastanesi’nden  25 yaşında 24 haftalık gebe kadın hasta erken doğum nedeniyle helikopter ambulans ile alınarak Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum