Reklam

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇANAKKALE'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Kahraman Türk Ordumuzun en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü kutlamaları Valilik önünde düzenlenen törenle başladı.

30 Ağustos 2023 - 14:26
Çelenk Sunma Törenin ardından, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkan V.  İrfan Mutluay ile beraber Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, vatandaşların ve il protokolünün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Tebriklerin kabul törenin sonrasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü Kordon Boyunda gerçekleştirilen törende, büyük bir coşkuyla kutlandı.
Tören öncesinde; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkanı V.  İrfan Mutluay ile beraber halkın bayramını kutladı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı okundu. 
Törende, “30 Ağustos ” konulu şiir Hasan Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencisi Muammer Eren Fidan tarafından ve TOBB Sosyal Bilgiler Lisesi Okulu öğrencilerinden Azra PİRİ tarafından “30 Ağustos Zafer Marşı" konulu şiirler okudu.

Boğaz ve Garnizon Komutanlığından Deniz Yarbay Alpaslan Yavaş’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Kordon Boyundaki kutlama programı tören geçişiyle son buldu. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum