Reklam

2022 YILININ İLK MESLEK TANITIM GÜNÜ

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde ortaokul ve liselerde düzenlenen Meslek Tanıtım Günü etkinliklerine 2022 yılında da hız kesmeden başladı.

2022 YILININ İLK MESLEK TANITIM GÜNÜ
14 Ocak 2022 - 12:47
Yılın meslek erbabı-öğrenci buluşması Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşti. Bu kapsamda Çanakkale Koleji Bilgisayar Öğretmeni Yahya Doğan ve EOS Otomasyon Enerji Mühendislik firma sahibi Elektrik-Elektronik Mühendisi Anıl Kaya konuşmacı olarak katılım sağladılar.

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin tarafından öğrencilere yönelik “Meslek Seçiminin Önemi” hakkında seminer düzenlendi. Seminerin ardından Anıl Kaya kariyer hayatına ait sunumunu gerçekleştirdi. Kaya, 2018 yılında başkalarının hayallerinin peşinden koşmayı bırakıp kendi hayallerinin peşinden gitmeye karar verdiğini söyledi. Enerjinin insan hayatındaki öneminin her zaman önemini koruyacağını beyan eden Anıl Kaya, elektrik-elektronik alanındaki ihtiyacın da bu doğrultuda devam edeceğini sözlerine ekledi. Tek kimliğinin mühendislik olmadığını insanın kendini geliştirdiği takdirde girişimci olarak iş kurma yolunda da adımlar atabileceğini beyan etti.
Katılımcılardan AR-GE araştırması kapsamında firma sahibi de olan Yahya Doğan, “Geleceğin teknolojilerini inşa etmeye çalışıyoruz.” sloganıyla mevcut işlerine adım attıklarını beyan etti. Yahya Doğan yapmış olduğu sunumunda; “20 yıl önce günümüz teknolojisini nasıl hayal ederdik?” konulu bir video gösteriminde bulundu. Teknolojik gelişmelerin işsizliğe neden olurken yeni meslek dallarının da ortaya çıkmasına zemin hazırladığını beyan etti. Eskiye oranla kas gücüne ihtiyacın giderek azaldığı ve robotların iş yaşamında kullanımın giderek artacağını konuşmalarına ekledi. Meslek Tanıtım Günü kapsamında gerçekleşen sunumlar sonrasında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un kapanış konuşmasıyla program sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum