Reklam

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ YOLUNA 'ÇEVRECİ' SES BARİYERLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale ve Savaştepe Otoyol Projesi’nin de içerisinde yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ YOLUNA 'ÇEVRECİ' SES BARİYERLERİ YERLEŞTİRİLDİ
19 Ağustos 2021 - 12:52
Asya ve Avrupa yakalarında yer alan kuleler arasına mega blokların montajı sürerken, köprü bağlantı yol ve ulaşım akslarının da yapımı sürüyor. Tamamlandığında 'dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü' unvanına kavuşacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yoluna tamamen yerli ve geri dönüştürülebilir ‘çevreci’ ses bariyerleri yerleştirildi.

Avrupa Yakası’nda yer alan Gelibolu ilçesi Yülüce köyünde yaşayanların, araçların geçişi sırasında gürültüden etkilenmemeleri için bölgeye 1 kilometrelik uzunluk ve 3 metre yüksekliğinde çevreci ses bariyerleri yerleştirildi. 45 günde tamamlanan projede kullanılan kauçuk gürültü bariyerleri geri dönüşümlü malzemeden elde ediliyor. Avrupa standartları ve sertifikalarına sahip olan bariyerlerin yerli üretim olarak büyük ilgi uyandırıyor.
1915 Çanakkale Köprüsü’ne bağlanan otoyol çalışmalarında Avrupa Yakası’nda yer alan Gelibolu ilçesi Yülüce köyünde yaşayanların, araçların geçişi sırasında gürültüden etkilenmemeleri için bölgeye 1 kilometrelik uzunluk ve 3 metre yüksekliğinde çevreci ses bariyerleri yerleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum