Reklam

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE 2'NCİ KILAVUZ HALAT ÇEKİLİYOR, BOĞAZ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana halatların çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak 'Kedi Yolu' yapımı için 318 metre yüksekliğindeki çelik kuleler arasına 2'nci kılavuz halat çekilmeye başlandı. Römorkörler ile Avrupa ve Asya yakasındaki kuleler arasına geçici çalışma halatının çekilmesi nedeniyle, Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE 2'NCİ KILAVUZ HALAT ÇEKİLİYOR, BOĞAZ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI
17 Eylül 2020 - 10:16
Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu'nun Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasında yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli, 18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Geçen mayıs ayında, köprünün deniz içindeki 318 metre yüksekliğe sahip çelik kuleleri tamamlandı. Köprü inşaatının en önemli aşamalarından birisini oluşturacak olan ana halatların çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak 'Kedi Yolu' yapımı için çelik kulelerin güney cephesine geçen hafta ilk kılavuz halat çekildi. Bu sabah ise, çelik kulelerin kuzey cephesindeki kılavuz halat çekilmeye başlandı.
 
Deniz içerisindeki çelik kuleler arasına römorkörler tarafından çekilen arasına kılavuz halat bittiğinde, iki kıta 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde 2'nci kez birbirine bağlanmış olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum