Reklam

18 MART'TA SEDDÜLBAHİR KALESİ KAPILARINI AÇACAK

Çanakkale Savaşları sırasında Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi’nde çalışmalar hızlandı. Çalışmaların yüzde doksa dokuzu tamamlandı. Müze uygulamaları, ek yapılar, aydınlatma işlemlerinin bitiminin ardından, kale açık hava Müzesi haline gelecek.

18 MART'TA SEDDÜLBAHİR KALESİ KAPILARINI AÇACAK
21 Aralık 2022 - 11:48
Çanakkale Boğazı’nı geçmek isteyen İtilaf devletleri tarafından bombalanan, tarihin en etkili savaşları arasında yer alan, Çanakkale Savaşları’nda ilk şehitlerin verildiği yer Seddülbahir Kalesi adeta yeniden doğuyor.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir restorasyonun sonuna gelindiğini belirtti ve sosyal medya paylaşımında bulundu.
Tarihi Alan Başkanı  Kaşdemir sosyal medya paylaşımında,” Tarihi Alan; bir “Açık Hava Müzesi” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin en önemli ve en büyük restorasyonlarından olan Seddülbahir Kalesi restorasyonunun sonuna geliyoruz inşallah.  Nasip kısmet olursa, 18 Mart 2023’te, zafer günümüzde, Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete açacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum