Reklam

"14 MAYIS'TA ERDOĞAN'I MİLLETİMİZLE BİRLİKTE UĞURLAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesi kararını değerlendirdi. Kararda tek adamlık sistemine dikkat çeken Erkek, "Tek imzayla, tek kararla 14 Mayıs’ta seçime gidiyoruz. Hayırlı olsun ülkemize, milletimize. 14 Mayıs’ta sandıkta kendisini uğurlayacağız" dedi.

"14 MAYIS'TA ERDOĞAN'I MİLLETİMİZLE BİRLİKTE UĞURLAYACAĞIZ"
11 Mart 2023 - 14:07
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ve Genel Seçimin yenilenmesine ilişkin kararını değerlendiren CHP'li Erkek, seçimleri kazanacaklarını ve tek adam sistemine son vereceklerini söyledi. Erkek, açıklamalarında şunları söyledi:
“Tek imzayla, tek kararla 14 Mayıs’ta seçime gidiyoruz. Hayırlı olsun ülkemize, milletimize. 14 Mayıs’ta sandıkta kendisini uğurlayacağız. 14 Mayıs’taki seçim, referandum niteliğinde de bir seçim olacak. Türkiye bir karar verecek, tek adam rejimi mi demokrasi mi, liyakat mı sadakat mı, hukuk mu keyfilik mi? Buna da karar vereceğiz. Biz yeni bir sistem inşa edeceğiz”
“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR”
“Büyük acılar devam ediyor. Deprem enkazında da gördük. Kolonları kesilen binaların nasıl çöktüğünü, insanların nasıl o enkazlarda yaşamını yitirdiğini gördük. Tek adam sistemi, saray iktidarı da devletin kolonlarını kesti. Devletimizi liyakat temelinde yeniden yapılandıracağız. Siyasi ahlakı getireceğiz, tek adam rejimine son vereceğiz. Demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Yoksulluğu yeneceğiz, adaleti tesis edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü devam ediyor.”

“GELECEK NESİLLERE KALKINMIŞ, DEMOKRATİK, MUTLU BİR TÜRKİYE EMANET EDECEĞİZ”
“Evet, anlamlı, önemli bir tarih. 14 Mayıs’ta milletimizle birlikte bu tek adam rejimine yeter diyeceğiz. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Bizim mücadelemiz adalet mücadelesi. Bu mücadelede bize katılın. Gençlere, kadınlara, herkese sesleniyoruz, bu mücadelede bize katılın. Biz bu mücadeleyi gelecek nesiller için yapıyoruz. Gelecek nesillere kalkınmış, demokratik, mutlu bir Türkiye emanet edeceğiz”
“BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ, SORUN SİSTEMDE”
"Sorun sistemde. Öyle ucube bir sistemle yönetiliyoruz ki normalde Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi olmamalı. Başkanlık sistemi diyorlar. Demokratik bir başkanlık sistemi de değil bu. Başkanlık sistemlerinde başkanın meclisi fesih yetkisi, seçimleri erkene alma yetkisi olamaz ki zaten. İki sene önce bu karar alsaydı ne olacaktı? İki sene önce seçime gidecektik. Bu yetkiyi nasıl alabiliyorsunuz siz? Olağanüstü hâl döneminde verilen yetkiler bunlar. Olağanüstü hâl döneminde, iktidar Anayasa’yı araç olarak kullanıp 85 milyonu, Türkiye’yi bir tek adam sistemine savurdu, sürükledi. Bu sistemi değiştireceğiz, sorun sistemde.”
“14 MAYIS’TA SAYIN ERDOĞAN’I MİLLETİMİZLE BİRLİKTE UĞURLAYACAĞIZ”
“Siz bu sistemde Merkez Bankası’nı bağımsız yapabilir misiniz? Sistemle adalet doğrudan bağlantılı. Siz bu sistemde yargıyı bağımsız yapabilir misiniz? Bunların hepsini değiştireceğiz, hazırlıklarımız tamam. Tüm mutabakatlarımız, hükümet sistemimiz, programımız, ilkelerimiz ve Cumhurbaşkanımız, kadrolarımız hazır. Önemli olan gücü bir kişiye vermek değil, güçlü kadrolar ve güçlü kurumlar tesis etmek. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki, saraydaki bakanlılara paralel kurulmuş tüm politika kurulları ve ofisleri de lağvedeceğiz, kaldıracağız. Öyle koltuk yok 4, 5 maaş. Liyakati tesis edeceğiz. Önemli olan bu. Anayasa’da bu yazdığı, bu ucube sistem bu yetkiyi ona verdiği için karar aldı, Meclis şeklen çalışıyor gibi gözükecek. Hayırlı olsun. 14 Mayıs’ta Sayın Erdoğan’ı milletimizle birlikte uğurlayacağız. Bu tek adam rejimine yeter diyeceğiz, demokrasiyi hep birlikte tesis edeceğiz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum