Reklam

14 MART TIP BAYRAMI ÇOMÜ'DE KUTLANDI

14 Mart Tıp Bayramı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

14 MART TIP BAYRAMI ÇOMÜ'DE KUTLANDI
16 Mart 2022 - 12:34
Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları  Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, ÇOMÜ Hastaneleri Başmüdürü Serap Yontar ve üniversitemiz mensubu doktorlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Melih Şahin; “Mesleki sorunlarımızın tartışıldığı, ilerleme ve iyileşmelerin ödüllendirildiği bu anma ve kutlama gününde bir araya gelmiş olmaktan mutluyuz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti.  “Modern tıp eğitimin başlangıcını ifade eden 14 Mart’ta, bizde ÇOMÜ olarak modern tıbbın hem uygulayıcıları, hem öğreticileri olarak gururla yer alıyoruz. Bir yandan insan sağlığı için en iyisini bulup yaparken, bir yandan mesleğimizi gelecek kuşaklara öğretmeye devam edeceğiz. Mesleğimizi uygulama şansı bulduğumuz hastanemizde ve eğitimini sürdürdüğümüz fakültemizde ilerleme ve gelişmenin sürmesi arzusuyla zorlukları paylaştığımız için kurumum adına hepinize teşekkür ederim. Mesleğimizin en zor şartlarını geçirdiğimiz 2 yılının ardından tekrar toplanma şansı bulduğumuz bu güzel gün bundan sonraki daha güzel günlerin habercisi olsun.  Tıp Bayramımız kutlu olsun.”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, herkesin Tıp Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, 14 Mart’ın hekimlerin birlikte olabildiği ender günlerden bir olduğunu dile getirdi ve hekimlik mesleğine verilen emeğin ne kadar büyük olduğunu hekimlerin yaşamlarından kesitler sunarak anlattı.   
“Tüm sağlık çalışanlarının ve biz hekimlerin mesleğinin temel öznesi insan. Bu bizim mesleğimizin ne kadar ayrıcalıklı, önemli ve zor olduğunu göstermektedir. Rektör yardımcısı hekimlerin yaşamlarından kesitler sunarak mesleğin ne denli özveri, emek istediğinin altını çizdi ve bu zorluğun değerinin para ile ölçülemeyeceğinin vurgusunu yaptı.”
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, bayramların önemine vurgu yaparak tüm hekimlerin bayramını kutladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayramlarda mutluluklar paylaşılır, güzellikler konuşulur. 14 Mart Tıp Bayramı diyoruz ama hep sorunları konuşuyoruz. Keşke sorunları değil de güzel şeyleri konuşabilsek ve gerçek manasıyla bayram havasında geçse böyle günler. İstiyoruz ki dünya çok güzel bir noktaya gelsin. Bunu yapacak olan yine biz insanlarız. İki yıl gerçekten çok sıkıntılı bir süreç atlattık. Bu süreçte tüm hastanelerimizde, tıp fakültelerimizde önemli gelişmelerde kaydedildi. Bu gelişmeleri de dikkate alarak omuz omuza verip birçok sorunun üstesinden gelmeliyiz.”
Ülkemizde kurum kültürü oluşturmanın çok önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Üniversitemizde bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bu kültürü geliştirmek için tüm çalışanlarımızdan katkı bekliyoruz. Bu kültürü geliştirmek, sorunları çözmek, güzellikleri paylaşmak ve daha hızlı gelişmek için çok önemli” dedi.
Açılış konuşmaları ardından 2021 yılında emekli olan Tıp Fakültesi öğretim üyelerine plaket takdimi ve 2021 yılında göreve başlayan Tıp Fakültesi öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ile etkinlik son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum