Reklam

12 GÜNDE KIRIM KONGO'YU YENDİ

Ateş, halsizlik şikayetleriyle ilçeden sevk ile Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gelen 44 Yaşındaki erkek hastaya yapılan tetkikleri sonucunda uzmanlar tarafından KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı teşhisi konularak Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı.

12 GÜNDE KIRIM KONGO'YU YENDİ
23 Ağustos 2022 - 11:12
Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde 4 gün solunum cihazına bağlı olarak tedavisine devam edilen hastanın Yoğun Bakım Uzmanları, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları, Hematoloji Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, Yoğun Bakım hemşireleri ve yardımcı personellerin de bulunduğu ekip tarafından 12 gün süreyle takip ve tedavisi yapıldı.
Her iki kolda kompartman sendromu (kas içi aşırı kanama veya ödem ile başınç artışından dolayı kas ve sinir dokusunun etkilenmesi) tanısı konulan ve uzuv kaybı riski bulunan hastaya Başhekim Op. Dr. Hasan Keser tarafından fasyotomi açılarak kollarda oluşan basınç azaltıldı ve hastanın kollarını kaybetme riskinden kurtuldu.
12 gün süreyle Yoğun bakımda tedavisi yapılan hastanın genel durumunda iyileşme göstermesi üzerine tedavisine devam edilmek üzerine Enfeksiyon Hastalıkları Servisimize nakli gerçekleştirildi. Serviste takibi yapılan hasta bir hafta sonrasında şifa ile taburcu oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum