Reklam

"110 SAĞLIK EMEKÇİSİNİ KAYBETTİK"

Çanakkale Tabip Odası tarafından, dün saat 12.30’da Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Covid-19 hastalığı, sağlık çalışanları için acilen meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir” ifadesi yer aldı.

"110 SAĞLIK EMEKÇİSİNİ KAYBETTİK"
17 Ekim 2020 - 11:20
Çanakkale Tabip Odası tarafından, dün saat 12.30’da basın açıklaması yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen basın açıklamasında, açıklamayı Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy okudu.
“ÇOK KIYMETLİ BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK”
Erensoy tarafından okunan basın açıklamasında, “Covid-19 salgınının başlangıcından bugüne, bize bildirilen 50’si hekim olmak üzere 110 sağlık emekçimizi kaybettiğimizi üzüntüyle açıklıyoruz. Son bir haftada kaybettiğimiz meslektaşlarımızın sayısı 7. Bir haftada 7 hekim… Son olarak iki gün önce çok değerli bir hekimimizi, bir tabip odası başkanımızı Aydın Tabip Odası Başkanı meslektaşımız Op. Dr. Esat Ülkü gibi yeri kolay doldurulamayacak çok kıymetli bir değerimizi kaybettik.
İtalya, Almanya,Belçika, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, Malezya dahil 130’a yakın ülke tarafından Covid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmiştir.
“SAĞLIK ÇALIŞANININ HAKLARINDANDIR”
Dünya Sağlık Örgütü’nün belirttiği üzere; sağlık hizmeti nedeniyle Covid-19 enfeksiyonu geçiren bi sağlık çalışanının zararının tazmini, rehabilitasyonu ve tedavisinin sağlanması sağlık çalışanının haklarındandır.
“YÜKÜMLÜLÜK SAĞLIK BAKANLIĞI’NDADIR”
6331 sayılı kanunumuzda da tanımlandığı üzere sağlık çalışanlarının Covid-19 hastalığı “Mesleki risklere maruziyet sonucu ortaya çıkan hastalıktır.” Yasalarımızda meslek hastalıklarının bildirim ve kaydınının birincil yükümlülüğü Sağlık Bakanlığı’ndadır” ifadeleri yer aldı.
 
Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum