Reklam

1000 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEĞİNE KİMLER, NASIL BAŞVURABİLECEK?

Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Pandemi Sosyal Destek Programı başvuruları için duyuru yayınladı.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEĞİNE KİMLER, NASIL BAŞVURABİLECEK?
27 Nisan 2020 - 13:46

Yayınlanan duyuru ile 1000 TL yardım almak isteyen vatandaşların başvurularını nasıl yapabilecekleri, ne zaman ve kimlerin başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Corana virüsü sebebiyle işleri bozulan vatandaşlar, devlet tarafından yürürlüğe sokulan sosyal yardımları merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara 1000 TL nakdi yardım yapılıyor. 3 faz olarak planlanan sosyal yardımların ilk kısmı ödenmiş, ikinci kısmın ödemeleri ise devam ediyor. Bakanlık 3. Fazda ise başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını açıklamıştı. Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Pandemi Sosyal Destek Programı başvuruları için duyuru yayınladı. Yapılan duyuruya göre;

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden, pandemi sosyal destek yardım başvurusu; TC kimlik numaranızın son hanesine göre, 0 – Pazartesi, 2 – Salı, 4 – Çarşamba, 6 – Perşembe, 8 – Cuma günlerinde başvurularınızı yapabileceksiniz. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama yok.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı açıklamasına göre; değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Buna göre destek başvurusu yapsalar da 1000 TL yardımı aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacak.

Ayrıca; Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar ile İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar yardımdan faydalanamayacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum