Reklam
Saim Tunçman

Saim Tunçman


Ne demek olmuyor, bakın oldu…

03 Nisan 2018 - 13:38

Ah ah! diye haykırsam karşıki dağlar yıkılır mı acaba? Bir grup genç kızımız o dağları yıkıp ardına geçmeyi başardı. Spor denilince bizde hastalıktır, futbol gelir aklımıza sadece. Oysa ilki 1986 yılında yapılan olimpiyatlarda 26 spor branşı bulunuyor. Bireysel ya da takım halinde baktığımızda 80´den fazla spor branşı var. Biz sadece futbola odaklanmış, gözlerimizi karartmış, başka bir şey görmez olmuşuz. Kızlarımız öyle bir gözümüzü açtı ki...

Antrenör Nazan Akgün idaresindeki 16 aslan yürekli kızımızı el üstünde tutmayalım da ne yapalım... Bayanlar Voleybol Bölgesel Ligi´nden hoop Bayanlar Voleybol 2´nci Ligi´ne... Elinize, bileğinize sağlık.

Aslında Biga´mızda son yıllarda artan bu başarıların bir anlamı var. Spora bakışta önemli değişiklikler yaşandı. Spor bir vizyon işidir ve vizyonu olanlar kazanır. Karatecilerin başarıları, milli okçumuz Bülent Korkmaz ile Türk Milli Takımı´nın Rio Olimpiyatları´na katılımı ve Bülent Korkmaz´ın başarıları, okul sporlarındaki dikkate değer başarılar da bunun örnekleri.

Esas değişen ise Biga Belediye Başkanı İsmail Işık´ın spora bakışının Biga sporuna katkısı... Çanakkale´de Kadınlar Bölgesel Ligi A Grubu´nda mücadele eden Çanakkale Ayvacık Ümmühan Hatun kadın basketbol takımının Fenerbahçe Gelişim ile oynayacağı karşılaşmaya parasızlıktan ve desteksizlikten çıkamamış olması, bizlere Biga´nın ne kadar şanlı bir ilçe olduğunu gösteriyor.

Tabii ki Çiçeklidedespor kulübü başkanı Ferhan Tüzümet´in ve yönetim kurulunun, kızlarımızın ailelerinin istekleri ve destekleri de önemli. Ama en önemlisi yerel yönetimlerim, yerel yöneticilerin, kafalarını kum havuzundan kaldırıp futbol dışında branşlar olduğunu görmelerini de çok önemsemeliyiz.

Son haber de 30. Boğaziçi Uluslararası Karate Şampiyonası´na katılan Biga ve Çanakkaleli karatecilerin yer aldığı kulüpler, 158 kulüp arasında 6´ıncı oldular. 25 ülkeden 501 sporcu katıldı. 10 takımla katılan karatecilerimiz 3 şampiyonluk, 2 ikincilik ve 7 üçüncülük elde ettiler.

Biga Belediyesi´nden gönderilen bir bültende Başkan Işık´ın ´Spor her alanda başarı getiriyor´ başlığını da çok önemsiyorum. Çocuklarımızın disiplin kazanması, sağlıklı bir yaşam sürmesi için spor çok önemli. Futbol dışında branşların olduğunu bilmek çok önemli. Biga´da 3 tenis kortu var ve biri kapalı, 2 kapalı spor salonu, basketbol sahaları, spor alanları... En önemli eksiklik ise atletizm alanları. Atletizm alanlarıyla ilgili ise sordum ve planlama yapıldığını öğrendim.

Sporu yazarken, kızlarımızın başarısı arada kaynamasın. Onların bu başarısı, destek sürerse, gelecek yıllarda Biga´da farklı branşlara olan ilgiyi daha çok arttıracaktır. Önce ailelerin bilinçlenmesi, ardından gelecek nesillerin bilinçlenmesini getirecektir. Spor yapan çocukların geleceğe sağlıklı bakması, geleceğimizi daha akıllı çocuklarımıza emanet etmemize yol açacaktır. Bize bu yolu hatırlatan kızlarımıza sonsuz teşekkürler. Haydi kızlar, 2´nci Lig´de bileğinize kuvvet!

YORUMLAR

  • 0 Yorum