Reklam
Saim Tunçman

Saim Tunçman


CHP´li üyeler, ilk seçimde değişim mesajı mı verdiler…

03 Nisan 2018 - 13:38

Çanakkale CHP´de seçim yarışı hem Biga merkezinde hem de Çanakkale Merkez´de ciddi yarışlara sahne oluyor. Biga´da seçim yarışı Hamdibey Mahallesi´nde gerçekleştirilen seçimle başladı. İlk seçimden ilginç sonuçlar geldi. Sonuçları paylaşmadan önce netleşen seçim takvimini paylaşalım.

23 Eylül´de Şirintepe Mahallesi´nde Trabzon Ekmek Fırını yanındaki boş dükkanda 17:00-20:00 saatleri arasında delege seçimi gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Mahallesi, Gazikemal Mahallesi ve Yeniceköy Mahallesi delege seçimleri 26 Eylül´de parti lokalinde 17:00-20:00 saatleri arasında, Sakarya Mahallesi delege seçimi 29 Eylül´de Kaynanalar Parkı´nda 17:00-20:00 saatleri arasında, Çavuşköy Mahallesi, Turan Mahallesi ve İstiklal Mahallesi seçimleri 4 Ekim´de 17:00-20:00 saatleri arasında parti lokalinde yapılacak

Gelelim Hamdibey Mahallesi´ndeki delege seçimine…

Hamdibey Mahallesi´nde Keloğlan Parkı´nda 19 Eylül akşamı gerçekleştirilen delege seçiminde muhalefetin mevcut ilçe yönetimine karşı birlik olduğunu gördük. Bu ilk delege seçiminde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Tüm muhalefetin bir araya gelmesine rağmen sonuçları itibariyle konuşulacak, tartışılacak, farklı farklı yorumlanacak bir seçim gerçekleşti.

Üç dönem milletvekilliği, meclis idare amirliği yapmış Ahmet Küçük delege seçilemedi. Buna rağmen mevcut ilçe başkanı Özgür Ceylan´ın desteklediği beyaz liste delege seçimini farklı kazandı. Hem de 116-44´lük gibi ezici bir oy farkıyla...

Üç dönem ilçe başkanlığı yapmış Hakkı Sezen´in, il genel meclis üyesi Rıdvan İpek´in, geçmiş dönem milletvekili adayı Fehmi Erenoğlu ve Ahmet Küçük grubunun tüm çabaları ve ekip çalışmasına rağmen ortaya çıkan bu sonucu dikkatle okumak gerekiyor.

Adı olası büyükşehir belediye başkan adayları arasında geçen Ahmet Küçük´ün mahallesindeki seçimden çıkamaması siyasi kulislerde önümüzdeki dönemde çok konuşulacak gibi gözüküyor.

Aday olarak 71 kişi yazılı olan mavi listeye 44 oyun çıkması da ilginç. Bu sonuca göre muhalefetin desteklediği mavi listede adı yazılan 27 kişi kendi listesine oy vermemiş. CHP Biga İlçe yönetimi Özgür Ceylan başkanlığındaki son seçimde 128 delegenin oyunu almıştı. 299 delegeden 131´i seçime katılmıştı. Hamdibey Mahallesi´nde ise 243 üyeden 160´ı delege seçimine katıldı. Bu rakam da dikkat çekici. İki listeli seçimin üyelerce de ilgi göreceği izlenimi ortaya çıkıyor.

Öte yandan ilçe başkanı Özgür Ceylan´a üyelerce verilen açık destek, üyenin eski siyasi yüzlerden sıkıldığını mevcut ilçe başkanıyla yola devam etmekten yana olduğunu gösterir nitelikte.

Bu süreçte partililer arasında köylerden gelecek delegelerin seçim sonucunu etkilemeyeceği kanaati hakim. Seçim sonucuna asıl etki edecek mahalle ise Sakarya Mahallesi. Bu mahallede ise Özgür Ceylan ve ekibinin güçlü olduğu yorumları yapılıyor.

Seçim sonrası ve delege seçimleri devam ederken yaptığım görüşmelerde şu sonuca ulaştım: Özgür Ceylan´ı başarılı bulduklarını belirtilen üyeler yürütülen diğer adaylık çalışmasının partiyi karıştırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtiyorlar.

Bakalım Biga´da iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi´nin seçim sonuçları ne yönde sonuçlanacak ve ipi kim göğüsleyecek. Takip etmeye devam edeceğim. Şimdilik bu kadar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum