Reklam
Ramazan Demir

Ramazan Demir


EZAN´IN MAHİYETİ NEDİR? EZAN BİZE NE SÖYLÜYOR?

03 Nisan 2018 - 13:38

Kur´an-ı Kerim Cum´a Suresinin 9.cu ayetinde; Ey İman edenler, Cuma günü namaz için çağrıldığınızda, hemen Allah-ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. 10.cu Ayet Namaz kılınca, artık yeryüzüne dağılın ve Allah´ın lütfünden nasibinizi arayın. Allah´ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz. Yüce Rabbimiz ezanla bizi böyle uyarıyor.
Sevgili kardeşlerim, günde 5 defa okunan ezan bu çağrısı ile bizi hep uyarıyor. Pey. (s.a.v) efendimizde ümmetini ezan okunurken onu dinlememizi istiyor ve ezanı tekrarlamamızı tavsiye ediyor. Öyleyse okunan Ezan bize neler söylüyor? Bakalım. Bir günde 5 vakit okunan Ezan 30 defa Allah büyüktür diye uyarıyor. 10 defa Şahitlik ederim ki Allah birdir. 10 defa Şahitlik ederim Muhammed Allah´ın Resulüdür diyor. 10 defa Haydin Namaza, 10 defa Haydin Felaha (yani kurtuluşa) diye bizi uyarıyor. 5 defa da Allah(c.c.) Allah´tan başka ilah yoktur diye bizi uyarıyor. Yine her sabah Namaz uykudan hayırlıdır diye biz kullarını uyarıyor.
Sevgili kardeşlerim, günde bu kadar uyarıyorsa acaba bir yılda ne kadar uyarıyor? Bir yılda 1.825 defa ezan okunuyor.10.950 defa Allah büyüktür diyor. 3.650 defa Allah´ın Şeriki yoktur, Allah vardır diye uyarıyor. 3.650 defa haydin namaza, 3.650 defa haydin felaha (kurtuluşa) diye uyarıyor. 1.825 defa Allah´tın başka ilah yoktur diye uyarıyor. 50 sene ömür yaşayan bir Müslüman´a 91.250 defa bu çağrıyı duyuruyorsa Rabbimiz daha ne yapsın. Artık kulluk etmek bizi düşüyor. Yüce Rabbimiz cümlemize ve neslimize Ezanları duyup Namazlarımızı kılarak Felaha erenlerden olmayı nasip eylesin. Âmin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum