Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


SEÇİMDEN SONRA

03 Nisan 2018 - 13:38

      İktidarımız  üçüncü kez  olmak  üzere  yerel seçimlerden ve  tabiî ki  üç kez de   genel  seçimden,   bir  kez  de  referandumdan   olmak  üzere toplam  yedi kez  olmak  üzere   tartışmasız büyük bir zaferle çıkmıştır. İktidarı ve hükümetimizi kutluyorum. Bir kere daha aynı oy ve yaklaşık aynı  belediye  başkanlıklarını  kazanarak  galibiyetini, halk çoğunluğunun  güvenini  pekiştirmiştir.  İktidarı  ve  kazanan  belediye  başkanlarını  kutluyorum.
    Muhalefetdekilerin de derhal politika değiştirmelerini ve başarısız olarak kabul ettiğim liderlerinin de başarısızlıklarını kabul ederek parti başkanlıklarını bırakmalarının bir demokrasi yarışı gereği olduğunu düşünüyorum. Hiçbir  mazeret  ileri  sürmeye  hakları  olduğunu  düşünmüyorum. Basit,  ceviz  kabuğunu  doldurmayacak sebeplere  sığınmaya  gerek  görmemeliler. Kendilerini,  ya da  arkalarındaki  kitleleri ucuz  polemiklerle  kandırmaya ,  ikna  etmeye  gerek  yok. Lütfen deve  kuşu  misali kafaları  kuma gömmesinler. Başarısız  olan gidecek.  Başarabilecek  olan  gelecek. Ta ki  başarıncaya  kadar. Hiç  kimse bir şeylerin arkasına saklanmayacak.  Mazeret  aramayacak. “Başaramayanların daima  mazereti,  başaranların ise çok düzenli  bir  proğramı    olur”. Derler. Kitleler sizin  hangi  dalgalarla  boğuştuğunuza  bakmazlar,  karaya çıkıp  çıkamadığınıza  bakarlar.  Muhalefet  liderleri  maalesef  karaya  çıkamamışlardır.  Gerisi laf-ü güzaftır.  Siz  ABD de, ya da  İngiltere’de  kaybettiği halde hiç  ikinci  kez  başkanlığa  aday  olan  lider –parti başkanı-   duydunuz veya  gördünüz mü?  O  zaman  soralım ;  o ülkelerin  insanları  bizden  daha mı  akılsız?
    Her  seçim de  olduğu gibi bu  seçimde de kasaba ve şehirlerimizi  aşırı kirlettiğimizi düşünüyorum. Bu kadar çok parti afişi, parti bayrağı, araba süslemeleri, yüksek sesle sokak ve caddelerde müzik yayını ve anonslarını çok abartılı buluyorum. Fakat  partilerimiz  bu  işe  çok  önem  veriyorlar.  Galiba  haklılar.  Bu  gösteriş,  bu  şatafat, bu  gürültü  seçmeni  etkilemeye  yönelik  bir  algı  yaratıyor.  Seçmen  nezdinde   bayrağı  çok  olan,  gürültüsü  çok  olan,  şatafatı  fazla  olan   seçmeni  ikna  etmiş  oluyor.  Algı  operasyonu  başarıya  ulaşmış  oluyor. Hele hele siyasilerden hiç kimse hem milli zarar hem şahsi zarar demiyor. Genelde de  bu durumdan   iktidar daha  çok  yararlanıyor. Herkese  hayırlı  olsun.  Kazananlara  başarılar  diliyorum ,  Tebrik  ediyorum.  Demokrasilerde  sandığa  saygı  duymak  gerek  derler.
Yazımızı  bir  ilanla  bitirelim.
WANTED 
Aşağıda  belirtilen  değerlerimi  kaybettim. Hükümsüzdür.
VİCDAN,
DOĞRULUK,
DÜRÜSTLÜK,
GÜVENİLİRLİK,
LİYAKAT,
KIDEM,
ÜSTÜN BAŞARI
     Bulanların kanun  namına en  yakın  “İnsani  Değerler Ofisine”  getirmeleri ve  teslim  etmeleri  saygılarımla istirham  olunur.


Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum