Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ŞAŞIRT BİZİ

03 Nisan 2018 - 13:38

      Bundan önceki yazımızda koalisyon olur mu diye sormuştuk. Olamayacağını tahmin etmemize rağmen belki ülkenin durumu göz önüne alınır liderlere ve partilere akıl hakim olur diye de umutlarımız vardı. O umutlarımız da dün itibariyle yok oldu gitti. Bir kere daha bu ülke siyasetinde akıl değil, duygular, eski hesaplar, görülecek defterler ortaya serildi ve koalisyon çöpe atıldı. Zaten tüm partiler birbirini düşman gibi görmekte, ben onunla yan yana oturmam, sen onunla aynı sınıfta duramazsın türü kavgalar koalisyon ihtimalini 8-9 haziran akşamı sıfırlamıştı.

      O günden bu yana 60-70 gün geçti. Meğer ortada koalisyon teklifi bile yokmuş. Koalisyon yerine başka teklifler varmış. O onların ve işin içinde olanların bileceği iş. Herkese, her  partiye  eşit mesafede duran ,  ülkede mutlaka bir hükümet kurulsun diye çırpınan sayın CHP lideri Kılıçdaroğlu´na bir önerim var. Ey Kılıçdaroğlu haydi bizi şaşırt. Ülkemiz insanını, hatta dünyayı şaşırt. Ne yap biliyor musun? Yarından itibaren TV lere çık ve deki;

---“Ey halkım 7 Haziranda seçim yaptık. Sizden Başbakanlık istedim. Ancak %25 oyla teveccüh gösterdiniz. Bizde çeşitli koalisyon seçenekleri içinde olmaya çalıştık. Fakat kimse koalisyona yanaşmadı. Herkes yeni bir seçimden bahsediyor. Madem seçim sathı mailine doğru hızla kayıyoruz , önümüzdeki seçimde partimizin başbakan adayı ben olmayacağım. Onursal başkan olarak kalabilirim. Bu andan itibaren partimizin başbakan adayı Özgür ÖZEL´ dir veya Muharrem İNCE´ dir ya da partimizin kurullarının kabul edeceği başka birisidir”   deyiver.

      Haydi sayın başkan, sen ki sosyal demokrat bir lidersin. Bunu yapabilirsin. Senin için ülke menfaatleri parti menfaatlerinden ve kişisel çıkarlardan daima önce geliyor ise,  Haydi şaşırt bizi. Partinizin yeni başbakan adayını cümle aleme duyur. İnsiyatif al, öne çık. Bizi şoke et. Göreceksin millet seni alkışlayacak. Ülken  sana saygı  duyacak. Partin seni  yere  göğe  sığdıramayacak. Haydi  ufak  hesaplar  içinde  olma.  Büyük  düşün, dar  kalıplar içinden  çık, ülkenin  ufkunu  aç.  Artık  akıl  hakim  olsun  istiyoruz,  artık  şaşırmak,  şoke  olmak  istiyoruz. Bu  ülkede  kan  duracaksa,  bu  ülkede  kardeşlik  hakim  olacaksa,  bu   ülkede oluşan  gettolar  yıkılacaksa  ancak  böyle  farklı  politikalarla    elde  edilebilir.  Aynı  yolda  hep  aynı  manzaralar  olur. Farklı  yollar,  farklı  yöntemler  yeni  sonuçlar  verir. Lütfen  bir  kerecik  farklı  bir  şey  yapmak  zamanıdır. Ülke  adına,  parti  adına geleceğimiz,  güzel  günler  adına  bizi  şoke  et.  Şaşırt  bizi.

 

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum