Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ŞAPKASIZ ÇIKMAM ABİ

03 Nisan 2018 - 13:38

Şimdi kıyafet serbestisi geldi öyle mi? TBMM’ne bile öyle mi? Yani bayanlarımız türban, başörtüsü hatta çarşaf takarak devlet dairesine, okullara girebilecekler orada kıyafetinden dolayı mağdur olmayacaklar, öyle mi?  Demokrasi  yolunda bir adım  daha  attık öyle mi?
      Yani bayanlarımız başları açık, kısa kollu veya kolsuz bluzlarıyla, etek giymiş, pantolon, şort veya şalvarla devlet dairelerine, okullarımıza ve işyerlerine gidebilecekler, orada kıyafetlerinden dolayı mağdur olmayacaklar, öyle mi?
      Yani baylarımız şapka, külah takarak, poşu, fes sararak, ceketli veya ceketsiz, kravatlı ya da kravatsız, şortlu veya şalvarlı, sakallı veya tıraş olmadan, bıyıkları istediği gibi uzatılmış, saçları açık şekilde uzatılmış hatta top yapılmış halde devlet dairelerine, okullarına ve işyerlerine girebilecekler orada kıyafetlerinden dolayı mağdur olmayacaklar, öyle mi?
      İşte özlediğimiz kıyafet serbestisi bu, öyle mi? Yoksa bu sadece başörtüsüne ve türbana serbestlikle mi sınırlı olacak? Yoksa etek, kısa kol, şort, kravat, şapka, külah, poşu, fes, saç, bıyıktaki kısıtlamalar aynen devam mı edecek?
      “Kızı serbest bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya gidermiş” diyerek  Kıyafetteki, giyimdeki  serbestlik sınırlarını yine birileri mi belirleyecek? Yine birileri bir şeylerden tahrik olduğunu iddia ederek ar namus avcılığına devam mı edecek? Yani özgürlükler daima birileri için var olurken birileri için yok mu olacak  veya olmayacak da sadece kuralları koyanlar mı değişecek? “İnsanları  serbest bırakmaya  gelmez” mi  diyecekler? Yaşarsak  hep birlikte  göreceğiz.
     Biz de BATI CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİRŞEY YOK deyip deyip dövünecek miyiz? Bu tahterevallinin ucundakiler  değişmeyecek,  hep bazen birisi  yükseğe  kalkarken kazanıyor  gibi görünecek,  bazen  öteki aşağı  inerek  kaybediyor gibi mi  olacak.  Biz seyredenlerde  “oh be kazanma  sırası  bizim  çocuklara  geldi”  diye sevinç naraları mı  atacağız?  Yani bu liglerimizde  oynanan  rövanşlı bir  kupa  maçı gibi bir şey mi?  Yoksa Seyredenler  bir  kere daha  kandırılmış mı olacak? Bunun  bir  kere daha   içinden  çıkılmaz bir  oyun  olduğunu çok geç mi anlayacağız,  ya da hiç  anlayamayacak mıyız?   Zaman her  şeyin  ilacıdır derler  Neylerse  mevlam güzel  eyler. Bakalım bu  serbestlik gerçek  bir  özgürlük mü sunacak hepimize. Hayırlı  olsun.
    İnşallah  demokrasi adına ileri  bir adım  atılmış olur. Yoksa lig maçlarından sadece  birisinin  rövanşı mı alınmış  olur. Zamana  bıraktık gittik. On  yıl  sonra ya da otuz yıl  sonra  tarih bunu da  kayıtlarına  geçirecek elbet.

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum